Jo..

Det var en sak till.. Känner mig väldigt deppig över att jag nu inte kan träna. Hade precis kommit igång och tränat fem veckor på raken, tre gånger/vecka. Nu blir det ofrivillg vila alldeles för länge..

Tack!

Tusen tack för alla kommentarer här på bloggen. Det värmer!

...

Så irriterande med en dator där det inte går att skriva bokstaven G!

Sova.

Ja det borde jag väl egentligen göra, men det är svårt att motivera sig själv att krypa till kojs när det mest gör ont. Det är svårt att komma ner i sängen och sen också att hitta en skön sovställning. Därför drar jag mig för att sova.. Sen så är jag heller inte så väldigt trött att det går fort att somna = längre lidande.
Men men, samtidigt känns det väl som att det hela går framåt med läkning och så. Ondast gör det när jag sätter/ställer mig upp eller ner. När jag väl sitter eller kommit upp på benen så går det rätt bra. Men hosta eller skratta ska jag helst inte göra för fy f-n så ont det gör i såret då! Extra irriterande är det då när jag lite nu och då får retningar i halsen som är svåra att bli av med. Jag både vill och inte vill hosta. Suck.. Det mesta är trots allt pest just nu. Det är inte kul att känna sig som en halv mamma, som inte kan ta hand om sitt barn. Jag vill ju inget hellre än att ta upp och krama honom, men det går ju inte. Vi har just nu gjort så att Elias sover inne hos mormor och morfar, då det är så plågsamt för mig att ta mig upp ur sängen för att stoppa in tutten och då jag inte kan ta upp och trösta honom om det skulle behövas.. Blir lite ledsen när jag tänker på det. Men det går ju över och blir bättre. Nån gång..

Så kan det gå.

Ingenting blir väl nåonsin som man har tänkt sig. Fick i måndaskväll vid halv åtta på kvällen helt plötsligt väldigt ont i magen. Trodde först att jag skulle få magknip, då middagen inte var den bästa för min mage. Men det var inte magknip. I två och en halv timme stod ja ut innan det blev bestämt att vi skulle åka in akut på sjukstugan. Personen jag fick träffa där trodde att det kunde vara menssmärtor, då dessa tydligen kan ändra sig avsevärt efter en graviditet. Eller så trodde han att jag var gravid, vilket lät mer än osannolikt i mina öron. Fick värktabletter och åkte hem igen.
Vid det här laet började jag dessutom få väldigt ont i axlarna av någon outgrundlig anledning. Riktigt besvärligt blev det och jag fick prova att sova sittandes vid matbordet. Vid halv fem gick det inte längre, det gjorde så ont i både mage, men framförallt i axlarna. Så jag fick åka in igen. Nya prover togs men de var lika bra som innan. Fick i alla fall träffa en läkare och hon tog tillslut ett grav.test och efter att även fått mitt blodvärde testat, så kom hon fram till att det troligtvis var ett utomkvedeshavandeskap jag hade. Och då tog det hela fart ordentligt. Helikopter beställdes och med den fick jag åka till Lycksele. Där stod ett operationsteam redo och jag blev akut opererad. Hade en rejäl blödning i buken och fick två liter blod under operationen. Det hade kunnat sluta riktigt illa det här. Konstigt så här i efterhand att de inte tog ett grav.test på mig med en gång. Då hade ju allt troligtvis blivit bättre. Som tur var så har allt ändå gått bra och jag har mått efter omständigheterna bra. Pappa följde med mig till Lycksele (dock i bil) och även Johannes döck sedan upp för att hålla mig sällskap. Blev kvar över natten och medan pappa åkte hem vid fyra (för att hjälpa mormor med lilleman), så blev Johannes kvar. Han stannade till 22 på sjukhuset och åkte sen och sov på vandrarhem.
Klockan tio idag blev jag utskriven och åkte tillbaka till Villis. Här stannar jag som tidigare tänkt och mormor får hjälpa till med lillgrisen. Pappan åkte hem vid sex och ska jobba torsdag-fredag. Jag blir nu sjukskriven i fyra veckor och får inte göra tunga lyft (dvs bära och lyfta Elias) under minst två av dessa, så det blir för Johannes att vara pappaledig.

Det verkar i alla fall som att vi kommer att få bo i en annan lägenhet under renovering, som troligast blir till vi flyttar till huset. Skönt om det blir så och slippa vara inneboende! =D Det var tydligen vattenskador i vår lägenhet så renoveringen där kommer att ta längre tid än vad som annars skulle varit. Den enda av kanske 50 renoverade lägenheter som det varit vattenskador i. Är inte det typiskt så säg?

Nu ska jag vila och ta hand om mig själv och mitt operationssår.
Så nu blir det ett fotbad och se om jag kan få upp värmen i kroppen tack vare det.

Hörs.

Vilhelmina.

Ja här är vi nu, jag och lilleman. Kom igår vid tjugo över ett och stannade till i Lövåsen där mormor och morfar höll till och städade stugan. Där var vi hela dagen fram till sex ungefär och Elias hann bland annat träffa gammelfarmor. Resan gick bra och lilleman sov hela vägen hit, trött som han var när vi åkte. Skönt att det år bra att resa med honom. Än så länge i alla fall. =P
Ska nog gå bra att vara här i veckan, kanske lite långtråkigt men det brukar det ju kunna vara i Övik också. Får hälsa på mormor mycket. Sen kommer ju "lillebror" hem på fredag också, så jag hoppas att vi hinner ses nått.
Det känns dock otroligt drygt att vara "utkörd" från sitt eget hem.. Det är trots allt lite påfrestande att vara inneboende hos någon, oavsett vem, eftersom man då är gäst i deras hem och får anpassa sig därefter såklart. Jag är van att få göra som jag vill och bestämma över mig själv. Men det är ju bara att gilla läget och det är ju under en bergränsad tid. Men längtar efter huset som en tok, det gör jag!

För lillemans del verkar det inte spela någon större roll var han håller hus. Han sover bra oavsett var han håller hus och det är väldigt skönt. Mellan 11-12 timmar varje natt blir det mellan måltiderna och ibland sover han ju en stund till efter morgonvällingen. Idag har han dessutom sovit bra på dagtid. Först mellan 9.30-10.45 och sedan under hela vår promenad som vi tog och som varade i en timme och tjugo minuter. Regnet hotade under hela turen men vi slapp som tur bli blöta. Nu sover han sista passet för dagen (lite senare än normalt) och lär nog vakna lagom till middagsdax klockan fem.

Det var allt för nu.
Hörs.

Här igen!

Har inte bloggat på ett par dagar. Haft fullt upp eller inte kännt för att göra det bara. Men nu kommer en kort uppdatering. I onsdags hände inte så mycket. Tränade som vanligt förstås. I torsdags var det ju helgdag så då packade vi bilen och åkte till Åsele en sväng, så fick Elias träffa sina kusiner (ja moster och Jonas också så klart). Inte världens bästa väder. Vi fick en rejäl regnskur över bilen på väg dit till exempel. Men en liten prommis hann vi med i alla fall. God mat fick vi och så blev det kvällsunderhållning i form av pussel-läggning. En klurigt pussel där man inte visste riktigt vad bilden vi la skulle föreställa. En annorlunda, men väldigt kul utmaning! Vid 14-tiden på fredagen åkte vi hemåt igen och kvällen blev lugn. Elias hade lite svårt att komma till ro, men efter en STOR mängd välling somnade han till slut och sov sedan rätt bra hela natten. Fick faktiskt väcka honom imorse när det var dags för babysim. Nog för att det börjar redan klockan åtta, men det känns ändå lite ovanligt att behöva väcka sin bebis. Elias har annars sovit till strax efter åtta de senaste mornarna och det klagar vi inte alls över!
Idag på babysimmet gjorde lilleman så sitt första dyk och det var ju då jag som fick göra det med honom. Det gick hur bra som helst och Elias tyckte inte att det var läskigt alls. Han blev nog lite förvånad och hostade ju till lite grann efteråt, men sen var han en glad bebis igen! Vi var först av alla par att dyka och jag tror att det var fler pappor en mammor som dök med sina barn. Men jag är minsann ingen fegis! Var nog en av dom som gjorde djupaste dyket också. Känns skönt att veta att jag verkligen inte är någon hönsmamma, som hela tiden oroar sig. Det är nog tur att syrran har barn sedan tidigare, så att jag fått öva ordentligt innan jag skaffade eget barn. =)
Nu ska jag snart dra iväg och träna en sväng. Blev inget igår, eftersom vi kom hem så sent så hann jag inte. Får dessutom träna själv då Ullis är på äventyr i Östersund (och skaffar långt hår balnd annat! Ska bli kul att se).
Nästa vecka blir det inte så mycket träning. Inte på gymmet i alla fall. Åker till Vilhelmina imorgon och blir där ett tag då de börjar med badrummsrenoveringen i vår lägenhet på måndag. *Suck!* Får se hur länge vi stannar. Måste försöka få tag på byggledaren så att vi kan få reda på när det går att bo här igen, på dagtid vill säga. Får se hur länge vi klarar oss ifrån pappa. =)
Senare idag ska vi besöka Örn-expo och se vad den har att erbjuda. Ska förbi apoteket en sväng också och köpa salva till Elias tänkte jag. Han är lite torr på mage/bröstkortg och armbågar. Sen måste vi också städa ur hall och badrum innan renoveringen. Vet verkligen inte vart jag ska ställa allt.. Ska påbörja packningen också. Det blir ju en hel del saker som man behöver ha med sig när man ska vara borta så länge och med en liten kille.

Så ser i alla fall dagen ut. Nästa gång jag bloggar blir det från Villis. Ska se till att ta med kamerasladden också så kan jag bjuda på bilder under tiden vi är borta.

Hörs!

Inte..

så mycket att komma med idag. Blev återigen väckt av detta hemsa borrande och nu lät det högre än någonsin. Lilleman började gråta lite, trött som han var men som blev störd av oväsendet. Han hade precis ätit sin välling och skulle somna om. Lyfte då över honom i vår säng och där blev han nöjd ett tag innan han återigen började gråta lite. Fick tillslut lägga mig intill honom och hålla för hans ena öra, så att det inte skulle låta så högt. Han var lite orolig, men till sist så tog sömnen överhanden. Fick således ligga med handen för örat på honom i 45 minuter. I sammanlagt en timme och tjugo minuter höll de på och borrade (från 07.30-08.50). Blir så less på det. Har borrats på rätt bra under dagen och det låter så jobbigt högt. Undrar just hur det låter i lillemans lilla huvud, men som sagt, på dagtid så stör inte ljuden honom och det är ju skönt. Men jag fattar inte att man ska behöva betala FULL hyra för att bo i detta oväsende! Snart åker jag på turné och våldgästar morsan och syrran ett tag vardera tror jag. Kan ju bara föreställa mig hur det blir när det hela flyttar in i vår uppgång..

När vi liks är inne på sömn, så kan jag ju annars meddela att Elias numera sover riktigt bra på nätterna. Någon eller ett par gånger kan han gny till, men det avhjälps med att stoppa in tutten. De senaste nätterna har han sovit utan att låta i alla fall efter tolv fram tills vällingdax, så det innebär många sköna timmars sömn för mig. =)

Tyvärr hjälper inte det så mycket just nu, då jag går runt och känner mig allmänt trött och energilös. Skäms för att säga det, men lilleman har inte fått vara ute på två dagar, bara för att jag inte förmått mig själv att gå ut med vagnen.. Imorgon ska han dock få känna på friska luften igen hade jag tänkt. Hoppas att det inte regnar bara.. Vet inte riktigt vad det är med mig, men jag hoppas att jag kommer ur det snart.

Har faktiskt lite träningsvärk idag och det var ett tag sedan. KAn bero på att jag tog i extra bra på gymmet igår. =P Så skönt att träna! Inne på femte veckan nu och jag tycker att det rullar på bra. Om några veckor så kanske det borde kunna visa sig lite resultat också. Vi får hoppas på det i alla fall.

Det var nog allt för nu.
Hörs.

Sötnöt!






Kul med sked 2!

   





   


Det är tröttsamt att leka ibland.

Det är kul att leka med en sked!






Äta snöre!






Kan själv!




Elias kan sitta!

Han har blivit jättebra på att sitta själv. Igår satt han i säkert tio minuter på egen hand innan han trillade omkull. Här kommer lite bildbevis på det.





Sen är jag bara tvungen att visa den här bilden..


Gissa vad jag gör nu..?

Kul.. eller inte!

Brukar lägga lilleman på ett täcka på golvet när vi byter morgonblöjan, så att han får vädra ett tag. Idag när jag skulle titta till honom så hade han lagt en prydlig lite bajshög under sig. Inte så trevligt, men bara att ta bort. Vände ju bort honom så att jag skulle komma åt och vad gör han då. Jo passa så klart på att kissa åt det hållet, så att det blir en liten kisspöl på golvet. Lagom till att jag tagit bort bajs och torkat upp kiss, så lägger han en liten, liten spya brevid sig på täcket. Så roligt är det att vara småbarnsmamma ibland!

Dåligt med uppdateringar..

Så har det varit i några dagar. Har inte känt att tid har funnits till det riktigt. Så jag får ta och sammanfatta de senaste dagarna nu istället.
I fredags hade jag fullt upp med att tvätta, snabbstäda samt ta hand om en grinig Elias som inte riktigt ville sova under dagen. Det tog på krafterna och påverkad humöret, så det var verkligen skönt att få åka iväg och träna vid fem. Efteråt så for vi hem till Ullis och Benny där grabbarna fixat med grillat till middagen. Väldigt skönt att slippa laga mat och gott med grillat, som vanligt! Efter maten så gick hela gänget hem till oss för att kolla på film och vi lyckades hitta en riktigt bra. "Taken" hette den och var riktigt spännande (även om jag tycker att det var lite väl mycket slagsmål). En trevlig fredagskväll alltså och en bra start på helgen.
På lördagsmorgon var det så åter dags för babysim och Elias diggade det lika mycket som förra gången. Att få flyta runt på rygg verkar störtskönt och får honom nästan att somna varje gång. Blundar gör han i alla fall. Nästa lördag blir det dags för att dyka och jag tror att det blir jag som får ta hand om det, då pappan känner sig lite nervös. =)
Just innan lunch dök så helgens besök upp iform av mormor och morfar och då blev Elias glad! Vi ägnade dagen åt att ta en kort tur på stan innan vi gick ner till Swedbank Arena för att besöka Uteliv- och äventyrsmässan (eller vad den nu heter). Det var kul att gå omkring en stund där. Senare mot kvällen så intogs en god middag på Matkompaniet. Besöket där gick bra, trots en trött lilleman. På kvällen blev det sen efterrätt, lite glass och hemmagjord chokladsås, som intogs till Robinson och Eurovision på tv'n. Kul att Norge vann, den var enkel och fastar lätt i huvudet. Men det hade inte gjort nått om Arash vunnit istället! =P
Söndagen var rätt lugn och beskedlig. Elias, jag, Johannes och mormor tog en promenad på förmiddagen och gick upp till huset för att kika lite på det. Trevligt att få står där och fantisera om framtiden. Tänk att det "bara" är dryga två månader innan vi får flytta in. Åh vad jag längtar! Det hade varit så mysigt att få flytta in nu och ha hela sommaren framför sig där. Men men. Vi får ju minst hela augusti i alla fall och det är ju inte fy skam det.
Efter att Elias ätit sin lunch så åkte vi en sväng med bilen och vi stannade bland annat till vid Sandlågan för att fika lite. Det var väldigt härligt väder idag, men lite väl kallt ändå ute vid havet. Blåste kalla vindar som förtog solens värme. Så nu har Elias varit med på sin första (men definitivt inte sista) picknick! =D
Annars blev söndagskvällen bara lugn med lite tv-tittande innan läggdags. Så på det hela taget en riktigt bra helg.

Ska strax lägga in lite bilder i datorn och sedan på bloggen, så det kommer under dagen.
Det var väl allt för nu.

Hörs.

Film!


Vändning på gång!


Nakenfisen försöker komma framåt!


Pappa & Elias busar!

Vändning pågår!

Ja nu vänder sig lilleman till mage i stort sett varenda gång man lägger honom på rygg. Han har blivit en riktig hejar på det. Roligt att se! Får se när han kommer fram till något sätt att ta sig framåt också. Han kan ta sig runt, som i en cirkel om han vill det, men framåt kommer han inte riktigt än (fast han försöker verkligen). Ska lägga in filmen jag skrivit om tidigare och de senaste bilderna senare ikväll, så håll utkik!

Bäst!

Han börjar bli riktigt bra på att vända sig nu lillemna, från rygg till mage. Han gör det rätt ofta numera. Alltsom oftast åt sitt vänstra håll, men han kan vända sig åt höger också. Han är så duktig mammas lilla älskling! Igår när han vänt sig gjorde han dessutom försök att ta sig framåt. Lyfte upp rumpan och så men kom ju ingenstans. Höll på rätt länge ändå utan att bli arg. Fick det på film, så det ska väl läggas upp så småningom.
Natten har för min del varit bättre, så idag känner jag mig inte lika trött som igår. Skönt. Mindre skönt var det ju att vi blev väckta av det eviga borrandet 07.44 imorse. Hade ju varit intressant att se hur länge Elias hade tänkt sova. I typ 45 minuter höll de på. Det är verkligen inget kul sätt att bli väckt på och att de borrar den tiden på dygnet är det som är värst. Annars är det rätt lugnt. Och som sagt, det viktigaste är att Elias inte bryr sig nämnvärt mycket om det hela. Han kan både äta och sova genom oväsendet. Ja, förutom på morgonen då. =P

Idag ska vi i vart fall ta oss ut en sväng med barnvagnen så att lilleman får sig lite frisk luft. Igår var jag alldeles för trött för att orka gå ut. Sen blir del väl träning i vanlig ordning klockan fem. Ser verkligen fram emot. Det är så kul att träna!

Trött, så trött, så trött..

Lilleman är också trött, men vägrar sova just nu. Gjorde nyss ett försök att få honom att somna brevid mig i sängen, men icke. Det ville han inte vara med på. Nu ger jag upp och fixar till gröt mellis till honom och hoppas på att han somnar ett tag efter det.
Sen så blir jag helt galen av att de borrar i lägenheten bredvid vår, på toaletten som ligger väg-i-vägg med vår och som gör att det låter som att det är här inne de borrar. Låter så högt att det känns som att det vibrerar i huvudet eller nått. LIlleman däremot han bryr sig inte ett dugg. Tycker dock att det är helt sjukt att man ska behöva betala hyra för att bo här medan arbete som detta pågår. Det är ju snudd på omöjligt att vara inomhus då de borrar som värst. Som tur var håller de inte på så länge åt gången, men det är ju lagom kul när de börjar halv åtta på morgonen. Speciellt när jag sovit så dåligt. GRRRR!!!!!

Vilken skitnatt!

Detta beror dock inte på lilleman, som sov hela natten igenom (skrek till vid sex, men somnade efter att tutten stoppades in) och åt välling först klockan sju. Nä detta beror på att jag sovit uruselt och vaknat en gång VARJE timme sedan klockan två och då somnade jag inte förrän nån efter elva, vaknade nån minut efter tolv och sov då till två. Sedan vaknade jag alltså ett par minuter efter varje heltimme hela natten igenom och jag har ingen aning om vad det beror på. Apjobbigt är det verkligen! Drömmer väldigt mycket och varje gång jag vaknat så tror jag att jag sovit länge, vilket jag alltså inte har. Den senaste tiden har jag sovit dåligt från och till och det är så jobbigt. Det leder till att jag går omkring och är halvtrött  och orkeslös hela dagarna. Då blir inget vettigt gjort alls och det gillar jag inte. Ja ja, det är väl bara att försöka härda ut eller nått..

Här är dom!


Elias äter majskrokar!


Mamma var är den?


Man kan leka med matten också.


Nähä, försök inte rymma från mig..


Haha, där fick jag dig allt!


Gapa stort.


Mmm..


Jag koncentrarar mig..


Jaså, där var ni.


Hej mamma!


Vad sa du?


Söt, sötare, Elias!


Tungan hänger alltid med.


Tokmamma!

Tjohoo!

Glömde tidigare att meddela att vi igår ÄNTLIGEN live fick se lilleman vända sig! Och de som fick beskåda det hela var förutom jag och Johannes även moster Linda.

Ny dag, ny vecka.

Ett steg närmare husflytt med andra ord. Oj va jag längtar! Specielt nu när det börjar bli så härligt grönt ute. Det är helt otroligt vad mycket som hänt på bara några dagar. Sommaren är verkligen på väg!

Då ska så helgens aktiviteter avhandlas. I lördags morse var det alltså babysimsdax och det föll verkligen lilleman i smaken Han gillar vatten. När vi skulle låta bebisarna flyta på rygg och samtidigt röra oss lite i vattnet så somnade han nästan, så skönt tyckte han att det var. Kommer nog att bli en favoritsysselsättning detta, både för Elias och oss. Det var ett riktigt mysigt sett att börja en lördag på.
Så vid halv elva så tog jag bussen mot Umeå för en helg där med shopping och trevligt sällskap. Och roligt var det. Shoppade som en liten galning och nu är det i princip tomt på kontot! ;-D Mest till mig själv faktiskt, egoist som jag är *haha*. Nä men jag brukar faktiskt mest shoppa till Elias annars, så det var kul att handla lite till sig  själv. Sedan bjöds det ju på god mat och trevligt sällskap. Vi hade bland annat charader och det var roligare än vad jag hade trott att det skulle vara. Sen var jag ju rätt bra på det också! *blink, blink*
Sedan var det faktiskt väldigt skönt att få sova en hel natt utan att bli väckt av en liten, men otroligt söt, bebis. Det hade ju så klart gått bra för pappa och Elias att vara ensamma hemma, utan mamma, men tydligen så hade lilleman bestämt sig för att det var morgon redan klockan sex i går. Något som jag i princip aldrig varit med om. Bra att han kör hårt med farsan sin lillfisen! =D
I söndags så kom J. och E. upp till Umeå för att hämta mig. Så fick mormor, moster och Örjan träffa honom lite. Innan vi åkte tillbaka till Övik så var vi hem till Lisa och födelsedagsfikade lite. Det var trevligt. Så fick Elias träffa en annan liten kille, som heter Adam och är född i slutet på december. Söt var han också!
När vi kom hem så hann vi bara komma hem och ge E. middag innan vi skulle iväg igen. Vi hade bestämt oss för att bjuda J.'s familj på middag på Matkompaniet nämligen. Skönt att slippa laga mat när man kom hem. Maten var god, men det var nästan olidligt varmt där vi satt och det tyckte jag var väldigt jobbigt. Speciellt eftersom lilleman var rätt trött och krävde ständig variation och uppmärksamhet. Så jag fick gå och bära på honom i typ en halvtimme och det tar ju på krafterna. Men det var ändå rätt mysigt att få gosa lite med sonen som jag inte träffat så mycket i helgen.
Klockan hann bli ungefär kvart över nio innan lilleman la igen sina stora blå. Jag satte mig då och surfade lite innan jag och J. bestämde oss för att se lördags Robinson-avsnitt innan sänggång. Så klockan hann bli över elva innan vi la oss. Sen hade jag lite svårt att somna och klockan var nog över tolv innan jag slocknade. Har sedan sovit rätt oroligt i natt av någon anledning. Men älskllingen har sovit bra. Och det är det viktigaste.

Idag har vi varit på sista föräldraträffen, så nu har vi gjort klart babymassagen. Får se om jag kommer att testa det på Elias även här hemma. Fick en sex månaders längd och vikt också och nu är lilleman 65,5 cm lång och har precis passerat åtta kilos sträcket med sina 8025 gram. Mammas goa lill klump!
Lilfisen har inte ätit så mycket hittills idag. Åt välling klockan sex imorse och sov sedan vidare till åtta. Vid halv tio erbköd jag både fruktpuré och välling (för att han skulle klara sig fram till lunch efter fösäldragruppen), men han ville inte ha. Han var bara trött. Så han sov mellan 9.35-10.25 och somnade igen på väg hem från bvc (har sovit sedan 11.30), så det har inte blivit nån lunch än. Får se när han tänker vakna..

Ska ta och föra över de senaste bilderna till datorn idag och sedan lägga ut några på bloggen, men ni får hålla er till tåls ett tag till!

Hörs!

Update!

Jaha ja, så var det fredag igen. Inser att det var länge sedan jag la upp några bilder.. Har tagit lite nya, men inte orkat lägga in dom i datorn än. Så det kommer, men troligast först efter helgen.

Tränade idag på förmiddagen och körde en del kondition. Tycker att det går så oväntat bra för mig på löpbandet. Klarar av att jogga/springa mer och fortare än vad jag hade trott, så det är riktigt kul! Tycker just nu att det är fantastiskt roligt att träna och det är en härlig känsla. Har funderingar på att kanske åka på tjejmilen i år. Man behöver ju inte springa hela sträckan. =P Skulle vara kul om tre till ville följa med, så att vi kan vara ett lag. Vi får väl se hur det blir, om det finns några att övertala. *haha*

Med lilleman är det bra. Han äter bra, sover bra och är en riktig gla' skit för det mesta! Kunde inte ha det så mycket bättre faktiskt. Har insett att jag inte kommer att kunna sluta med att dra vagnen när han ska sova på dagarna riktigt än, men det kommer. Huvudsaken är han snällt somnar i alla fall. Och denna vecka har han ju vid två tillfällen sovit omkring två timmar i ett pass och det är ju väldigt bra. Imorgon blir han ju hela sex månader, mammas stora kille. Vart tar tiden vägen egentligen? Han var ju nyss en liten pytte bebis. Underbar är han!
Imorgon blir det babysim för familjen Brorsson/Svensson och det ska bli riktigt, riktigt roligt. Kul att kunna gå hela familjen. Ska bli spännande att se vad lilleman kommer att tycka om det. Tror att det ska gå bra. Han kommer nog att bli ett riktigt vattendjur så småningsom och jag vill verkligen att han ska tycka att det är kul att bada och leka i vatten. Han ska inte bli en fegis som morsan sin. Återkommer sen och berättar hur det gått.

Drar ju till Umeå imorgon också och det ska bli såå kul! Skönt att få göra nått på egen hand, utan männen i mitt liv. Kommer ju att sakna dom, men vi ses ju på söndag igen. Kanske till och med på Lisas födelsedagsfika. Vi får väl se. =)

Ikväll får vi klara oss utan bästa pappan, som har kundevent med jobbet. Men det ska gå bra. Vi ska mysa tillsammans, ta ett bad (och göra "läxan" inför imorgon) och sen tänkte jag nog kolla in hockeyn. Blir en myskväll för Elias och mig!

Nu ger jag mig för idag.
Hörs!

Just det!

Lilleman vände sig i brevid mig i sängen imorse. Så nu såg jag! (Vände sig några gånger igår med och lyckades nästan se en av gångerna). =)

Sämre..

natt inatt. Lilleman sov lite oroligt och gnydde till ett par gånger då jag fick kliva upp och stoppa in tutten. Redan klockan fem fick jag ge honom mat, sedan sov han vidare till sju, då jag lyfte över honom till vår säng. Där sov vi vidare till 20 minuter i åtta, då vi blev väckta av att de borrar i badrummet i lägenheten brevid (där badrumsrenoveringen startat) och det känns nästan som att de var hos oss de borrade.. Lilleman hade säkert kunnat sova vidare lite till, men det blev ju tji med det. Surt för mig också som hade väldigt svårt att somna igår. När lilleman ville ha välling klockan fem hade jag sovit i kanske tre timmar totalt. Hade svårt att somna igår natt också, därför klev jag upp tidigare än jag brukar igår morse, men inte hjälpte det. Kände mig trött när jag gick och la mig, men det var hopplöst att somna.. *suck*

Får se vad det blir av den här dagen då. Just nu skiner solen, så kanske en promenad senare idag.
Nu frukost.

Hm..

Elias sov hela natten även i natt. Om nu bara jag kunde låta bli att vakna runt fem ändå, så skulle jag vara ännu gladare. Men skönt att han verkar ha kommit underfund med hur det går till att sova. =) Han kan gny och gnälla lite, men vaknar inte. Fick visserligen stoppa in tutten vid fem imorse, men då hade han ju sovit sedan halv åtta, dvs hela natten. Välling ville han inte ha förrän strax innan åtta. Tror att han sov fram till någon gång efter sju. Låg sedan vaken och roade sig själv en stund.

Idag har vi inte gjort så myclet. Ingen promenad har det blivit. Ska iväg och träna vid fem, så jag kände inte att jag orkade. Dessutom så spöregnar det just nu (härligt!). Hr börjat lära mig lite om grunderna i Photoshop och det verkar kul, så det ska bli roligt att komma igång med. Så kan jag fixa till alla bilder jag tar och göra de lite roligare.

Nu ska jag fixa lite mat.
Oj, vad det regnar..

Igen!

Han vände sig precis igen och jag lyckades se det precis i slutet av vändningen. Men än så länge väljer han att vara lite hemlig. Vänder sig bara åt vänster än så länge. Känns som att det kan gå undan nu. =)

Yes!

Även i natt sov lilleman hela natten = väldigt skönt! Han somnade dessutom redan halv åtta, så jag hoppas att det ska kunna förbli så, att han somnar lite tidigare på kvällen. Känns bra gör det i alla fall. Det mesta rullar på riktigt bra tycker jag. Han är en riktig liten mönsterbebis! *haha*

Var och tränade Kibox på friskis igår och det känns idag kan jag säga. Mest träningsvärk hittills! Men riktigt kul var det. Jag gillar att boxas. I en och en halv timme höll passet på. Lite längre än vad jag hade trott, men så länge det är roligt så!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Kanske en promenad in till stan och leta efter en mössa till Elias. Får se. Det har ju hotats med regn idag, även om det inte regnar just nu. Ska ju ändå shoppa lite till helgen i Umeå så!

Nu vaknar visst lilleman.

Hörs!

Sov!

Gjorde lilleman. I två timmar och tjugo minuter! Mellan 14.10-16.30. Bara så där. Blev så förvånad. Han sov till och med över mellis. Undrar om det kanske var babymassagen som gjorde sitt! ;-)  Spänannde att se hur det blir imorgon..

Haha!

Han gjorde det precis igen. Vände sig alltså och jag lyckades missa det även denna gång! Grr.. =D

Vill inte sova!

Nä det vill inte Elias. På dagarna alltså. På nätterna sover han fortfarande bra. I natt sov han HELA natten UTAN att vakna. Så härligt! Jag vaknade vid halv sex och blev förvånad över att han inte vaknat nått. Hoppas att det kommer att hålla i sig, så att han låter bli att vakna upp några nätter i veckan i alla fall. =) Men åter till problemet med att han inte vil sova på dagarna. De senaste två dagarna har han sovit sammanlagt en timme/dag och han brukar i vanliga fall sova i ungefär tre timmar. Två halvtimmar har det blivit varje dag. Sedan vaknar han upp och eftersom jag inte har lust att stå och dra honom i vagnen i typ 20 minuter varje gånghan vaknat  för att han ska sova vidare, så blir det ingen mer sömn. Han verkar dock klara sig rätt bra ändå, så här längt i alla fall. Humöret är på topp, så jag ska inte klaga. Detta är säkert nån fas, som kommer att gå över. Han får lära sig att somna på egen hand även dagtid.

Sedan glömde jag ju att berätta att Elias i fredags vände sig två gånger från rygg till mage! Men tyvärr så lyckades vi missa båda gångerna, så ingen av oss fick se det. =( Men det kommer ju fler gånger. Nu verkar det ju som att han börjar fatta hur det ska gå till. Han är dock inte så intresserad av att göra det ofta än så länge. Han har även på allvar hittat sina fötter nu och ligger och leker med dem mer och mer. Igår lyckades han dra av sig sin ena strumpa också. Duktiga killen!

Just nu ligger han i babygymmet och leker och mamma ska se till att äta lite lunch!
Hörs!

1:a maj!



Vårblomma!


Björklöv på gång!


Påsklilja i solsken.

Glad Elias!












Nu är'e slut!

Solbränd!

Ja jag lyckades bränna mig i solen igår. Var ute i nästan fyra timmar, utan solskydd, och då får jag ju skylla mig själv. Så farligt är det väl inte, men jag måste ta och inhandla solskydd omedelbart. Det är ju bara dumt att vara ute i solen utan att skydda sig!
Det har varit en lugn helt hittills och vi har mest bara tagit det lugnt. Eller, jag har ju faktiskt varit duktig som tränat idag på förmiddagen. Riktigt skönt var det! Inte så mycket folk heller. En rätt bra tid att träna har jag kommit fram till. Tror att jag ska försöka fortsätta med det framöver. Blev 40 minuter på löpbandet, varav 30 av dessa joggandes. Dock inte allt i ett svep, men ändå. Har nog inte alltför taskig kondis ändå. =P Sen gymmade jag ett tag. Lite överkropp, ben och så avslutningsvis fick magen sig en liten workout. Nu har två veckors träning passerat och jag ser fram emot att längre fram få börja se lite resultat av det hela också. Så att jag blir lite mer sporrad. Har dessutom inte ätit godis på snart tre veckor och försökt att undvika en massa annat onyttigt också och jag får säga att det har gått rätt bra. Tur att jag är en sån som håller mig borta från alkohol också, då detta är rena döden för träningen. Summa summarum så känner jag mig i alla fall riktigt duktig!

Lilleman har verkligen blivit helt omöjlig att få att sova på dagarna. Nu har jag dessutom fått nog av att stå och dra vagnen fram och tillbaka över tröskeln för att få honom att somna. Så nu lär det bli en lite jobbig tid framöver, på dagtid i alla fall, då det ska försökas att få honom att somna ändå. Vi får väl se hur det går.. Han sover i alla fall hela nätterna utan att äta och det är jag mer än nöjd med. Bara han kunde låta bli att vakna upp under natten också så skulle jag bli ännu gladare. Men det kommer väl det med. =)

Underbart är det också att våren verkligen är här. Nu får vi bara hoppas att det ska hålla i sig med lite värme även framöver och att vi ska slippa jobbiga bakslag. Det är så skönt med sol och värme! Längtar efter sommaren..

Hörs!

RSS 2.0