Det går framåt.

Var hos barnmorskan i måndags och allting ser fortfarande bra ut.

Vikt: +6kg sen inskrivning
Blodtryck: 120/65
Hb: togs inget denna gång
Blodsocker: 6,0
Sf-mått: 25 cm
Urinprov: inga avvikelser
Hjärtljud: 152
Nästa möte: 20/8

Min graviditet:

Denna uträkning utgår från dagens datum: Ons 30 jul 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 30 jul 2008.
Din graviditet startade Lör 2 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 16 feb 2008 (ägglossningen).
 
Du har gått 179 fulla dagar av 280 (64%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar(v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 7 nov 2008
Du har 101 dagar kvar till förlossning.
Du har 8595292 sekunder kvar till förlossning.


Imorgon är det alltså 100 dagar kvar till bf. Helt galet!

Sommar & sol!

Skönt att det äntligen blivit riktig sommar! =) Synd bara att jag samtidigt måste jobba.. =P Men men, det går det med.  Återigen har jag så varit alldels för dålig på att uppdatera min blogg. Senast jag skrev skulle vi precis åka på semester till Sthlm och nu är det fyra veckor sedan dess! Fy på mig..
Det blev i alla fall en lyckad semester, där vi hade tur med vädret för det mesta. Hann med lite sightseeing, se "Allsång på Skansen" (det är status det!) *haha*, besöka släktingar och bara må bra. Direkt efter att vi kommit hem blev det jobb på direkten för mig, samtidigt som jag var rätt förkyld.  Efter några dagars jobb blev jag ledig några dagar igen och då passade vi på att åka upp till Vilhelmina och hälsa på ett par dagar. Riktigt trevligt det med. Lite fiske blev det bland annat och jag lyckades faktiskt dra upp hela två fina harrar ur ån, som vi sedan tillagade över öppen eld. Gott!
Efter den resan så har jag jobbat nästan varje dag och det känns för den som är ovan som jag. Det är ju rätt många år sedan jag jobbade senast. Men det känns faktiskt väldigt bra att få göra lite nytta och samtidigt dra in lite pengar i alla fall. OCh det behövs. Tar ju ett tag till innan jag blir mammaledig och får föräldrapenning. =P

Vilket osökt leder mig in på det ämne som denna blogg egentligen mest ska handla om. Nämligen vårt lilla pyre som växer inne i min mage och som ständigt gör sig påmind. Sedan ett par veckor tillbaka så lever h*n rövare inne i min mage. Oftast så fort jag tar det lugnt och särskilt när jag lägger mig ner i soffan eller i sängen så körs det i gång. Det roliga är att det nu även syns väldigt tydligt utanpå magen att det finns någon därinne! Inte varje gång, men nästan. Så nu kan J. också både få se och känna på bebisen där inne. Mysigt!
Det är verkligen något helt fantastiskt att vänta barn. Så overkligt men samtidigt så verkligt på nått sätt. Flummigt jag vet, men det är så svårt att beskriva. Den som någon gång själv kommer att få uppleva en graviditet kommer säkert att då förstå vad jag menar. Jag ligger och tittar på min mage ibland och ser hur hela den liksom hoppar till och då blir jag bara alldeles varm inuti. Jag längtar verkligen efter att få hålla mitt barn i mina armar, samtidigt som jag redan nu kan känna att jag kommer att sakna min gravida mage, som jag tycker så mycket om..
Det är såå mycket som man behöver hålla koll på när det väntas tillökning i familjen och en hel del grejor att införskaffa. Skönt att vi i alla fall har bestämt oss för och beställt en vagn. Det blev en Emmaljunga City Cross med duolift. Kanske lite väl dyr, men vi har bestämt oss för att det ska få kosta. ;-) Spjälsängen är också klar. Vi har en gammal spjälsäng som ingen riktigt vet hur gammal den är, men mormor hävdar att mamma legat i den och i så fall är den alltså över 50 år (!), men i vilket fall som helst så har den minst 37 år på nacken för att min yngre morbror har legat i den, det är helt säkert. Sedan har både jag och mina systrar, två av mina kusiner + syrrans tre barn legat i den. Så den är mer än väl använd, men håller fortfarande. Ska bara se till att limma spjälorna (är visst aldrig gjort tidigare) och så ska den få ny färg, så kommer den att få stå till tjänst för ännu ett barn i vår släkt. Kul! =)
Sen har jag även börjat inhandla lite kläder. Mest från Tradera än så länge, men även lite nytt. =) Det kommer att bli mera inhandling och sånt när jag blir ledig från jobbet. Det ska bli såå kul att få fixa och dona inför bebisebs ankomst! =D Kanske blir det ännu mer verkligt då..

Till sist så tänker jag även vara snäll och bjuda på en liten magbild från imorse, då jag gick in i vecka 26. Enjoy! =)

RSS 2.0