Uppdateringsdax igen! (men tyvärr utan bilder..)

Jag har blivit så sjukt dålig på att blogga. Men lusten har liksom inte funnits där. Jag är nog en sån där periodare när det kommer till att blogga. Sen är det så trist också att det inte har gått att lägga in bilder som jag har velat. Det är verkligen tok länge sedan nu som jag la in nya bilder. Snart en månad. Men till veckan ska det ske. Så mycket kan jag lova.

Vad har jag då att komma med i informationsväg kan man ju fråga sig. Tja, det är nu fyra och en halv vecka sedan vi blev husägare. Konstigt nog känns det nästan som att vi alltid bott här. Det är verkligen hemma fullt ut. Vi pysslar och donar på. Johannes klipper gräset och jag plockar vinbär, typ. =) Har för första gången gjort egen svartvinbärssylt! Snacka om att känna sig som en riktig husmor. Haha! Men enkelt var det och gott blev det. Synd bara att jag är så kass på att plocka bär, annars skulle det kunna bli mer sylt, för vi har gott om bär på våra tre buskar. En rödvinbärsbuske har vi också, men den orkar jag inte bry mig om. Våra två äppelträd är fulla med äpplen. Frågan är om man ska ge sig på och göra nått med dem? Kanske en äppelpaj, eller om jag till och med ska våga mig på att göra äppelmos..? Ja vi får väl se..

Förra helgen var vi en sväng hem till Villis för att hälsa på. Vädret visade sig tyvärr från sin sämsta sida, så vi fick vara inne mest hela tiden. Men det fick ju gå det med. På söndag var jag och mamma och plockade lite hallon. Ungefär 2½ liter lyckades jag få ner i hinken på ca en och en halv timme. Usel bärplockare som jag är! ;-) Kul med lite egenplockade bär i frysen. Smakar ju extra gott då.

Annars försöker jag och lilleman att fördriva tiden så gott vi kan på dagarna. Vi städar (eller jag städar och Elias stökar ner) och leker tillsammans. Elias tycker att det är roligt med dammsugaren och följer glatt efter när vi tar oss en svängom härhemma, dammsugaren och jag.
Lillfisen är en gla'skit för det mesta, men kan bli lite less på att bara se morsan fejs hela dagarna. Då är det tur att Ullis kommer och hälsar på ibland, få då blir det mycket roligare tycker han (och mamma med för den delen). Han kan faktiskt krypa nu, men oftast bara i smyg. Han tycker ändå mest om att dra sig fram med armarna, eftersom det går fortare. Snabb är han vill jag lova, från plats a till plats b innan morsan hinner blinka. I förra veckan hann han med att äta lite blomjord innan jag han se vad han gjorde. Men det är ju tur att lite skit bara rensar magen. =) Han har nu börjat ställa sig upp mot saker, bland annat soffan och han blir bara bättre och bättre på det för var dag som går. Så nu gäller det att verkligen ha koll på vad han har för sig på dagarna, så att han inte ramlar alltför mycket. Taskig balans som han fortfarande har, mammas älskling. Han tycker om att gå omkring samtidigt som han håller i någons händer. Ibland släpper han ena handen, men tar den rätt snabbt igen när han känner av hur vinglig han är. Men sötast i världen är han allt! Sova vill han helst göra på mage, även i vagnen på dagarna. Han är alltså en magsovare, precis som morsan. Det börjar vara lite farligt att ha honom där, eftersom han ibland sätter sig upp i vagnen när han vaknar och kan då få för sig att luta sig ut. Så det vore onekligen skönt om det gick att få honom att sova i sin säng istället, men jag vet inte hur jag ska lyckas med det. Numera dissar Elias även det mesta i barnmatsväg och vill helst ha det vi äter (och än hellre äta den själv, till föräldrarnas förtret ;-)). Endast 1års maten går ner och det fungerar inte heller det alla gånger. Som tur är går i princip allt i "vanlig" matväg ner i våran lilla son och det är skönt. Han har inte spottat ut något hittils. Idag fick han äta blodpudding till lunch och det var inte alls dumt. Den kunde man ju även äta själv. Till mellis får han nu i bland en smörgås och lite fil eller mjölk. Frukt/Bär är gott och just nu är svarta vinbär en definitiv favorit. Han har fortfarande lite svårt att komma till ro på kvällarna, men när han väl sover så gör han det fortfarande bra. Vilket vi tackar för. Sover ungefär från sju till sju och sen två till tre gånger på dagen, beroende på hur länge han sover. Vi har verkligen ett praktexemplar till unge! Äter bra, sover bra, har aldrig varit sjuk (peppar, peppar) och har ett humör som inte går att klaga på.
Han börjar verkligen bli stor lillgrabben. Han är så härlig, med ett skratt som gör mig glad ända i själen. Mitt hjärta blir alldeles varmt när jag ser på honom. Utan honom vore livet meningslöst, för det är han som tillfört det mer mening än något annat. Ja, självklart är Johannes även en stor del i det som gör livet värt att leva och det är det verkligen. Jag är otroligt glad och tacksam för det jag har och vi har det bättre än många andra.

Till sist måste jag verkligen få skryta på mig själv över hur bra jag kommit igång med träningen igen. Har tränat på bra i två veckor nu och denna vecka har jag sammanlagt sprungit lite drygt två mil (sju km i måndag, sex och en halv km igår och ytterligare sju km (tillsammans med J.) idag). Och till er så påstår att jag inte skulle vara otränad så håller jag inte med. Har inte tränat mycket i sommar och innan sommaren blev det sammanlagt sex veckor innan mitt ofrivilliga träningsuppehåll. Innan dess var det väääääldigt länge sedan som jag tränade regelbundet. Har dessutom inte joggat så många gånger under de träningsveckor som jag åstadkommmit och varit urdålig på att springa innan. Kroknade alltid efter bara några hundra meter. Så vad det är graviditeten gjort med mig vet jag inte, men bra har det onekligen varit. Har ju hört att man blir starkare efteråt och klarar av mer och på mig stämmer det verkligen. Huxflux så kunde jag helt plötsligt springa fem km på löpbandet och det i en fart av nästan 9,5 km/timme och det tycker jag är rätt bra. Förstår inte vart kondisen kommer ifrån, men tackar och tar emot med glädje. För oj så kul det är med träning! Nu ska jag bara ta tag i kosten också, så kanske jag når mitt mål tillslut..

Till veckan väntar flera roliga saker. Min kära sambo firar 30 år på tisdag och det ska så klart firas i dagarna tre (men inte i rad). Lite besök på själva födelsedagen, sen med hans familj på lördag och så kommer min familj den 12:e. Det ska bli roligt. Får se hur det ska gå med presenten bara.. =P I samband med firandet på lördag får vi även fint besök här hemma och det blir roligt. På lördag är det även dags för babysim igen och det blir verkligen kul att få bada med lilleman igen. Nu var det dessutom på en lite mer mänsklig lördagsmorgontid, men klockan 09.30 iställer för 08.00. Får se om det blir någon babysång och sånt senare i höst också. Vore kul för Elias att få träffa lite fler bebisar.

Det var väl vad jag hade att komma med just nu. Bilder kommer alltså, så fort Johannes fixar så att jag kan föra över bilder till datorn.

Hörs!

Jihoo!

Joggade runt hela Höglandssjön idag, ungefär sju kilometer blev det och tiden ungefär 47-48 minuter. Inte illa för en relativt otränad småbarnsmamma va?!

Blä!

Hade tänkt att uppdatera bloggen med lite bilder, då jag kände lite inspiration för ovanlighetens skull. Men när det inte gick att överföra bilderna från kameran till datorn blev jag less. Så nu vet jag inte när det kommer att bli av..

Sitta!

Ja det har han ju kunnat länge förstås, men igår så satte han sig upp helt på egen hand och nyss så gjorde han det igen. Så nu kan vi ju helt klart säga att han numera kan sätta sig upp själv. Fort var det gjort!
Lilleman kan även gå om man samtidigt håller i hans händer och det är ju kul. Intressant att se hur lång tid det kommer att dröja innan han kan gå själv eller med stöd från annat. Kanske det blr innan han lär sig att krypa? ;-)
Han är så duktig vår lilla kille!

Jo!

Jag glömde ju helt bort att berätta att Elias nu blivit medveten om vad en lampa är och han kan också peka mot den med hela handen, om han är på det humöret. :-)
Sen så försöker han även att ställa sig upp när han står framför någon som sitter på knä. Han lyckades även, med hjälp av mitt ben, idag med att sätta sig upp från krypställning.
Så visst händer det grejer här hemma!

Usch då..

så dålig jag har varit på att blogga den senaste tiden.. Men lusten har helt enkelt inte funnits och jag kommer aldrig att tillåta mig själv att bli stressad över en ouppdaterad blogg.
I alla fall så har vi nu bott här i vårt hus i två och en halv vecka och oj va jag trivs alltså! Snacka om att känna sig hemma på en gång. Gissar att de som inte varit här än vill se bilder på huset och jag lovar att det snart ska dyka upp här. Vill bara få allt klart först, så ska jag ta bilder sen och visa er. Så håll er till tåls. ;-) Tycker att vi fått det riktigt fint nu när alla bitar börjar falla på plats. Och extra skönt är det ju också med det faktum att jag i princip gjort allt arbete med målning och tapetsering själv. Jag som aldrig gjort sånt förut och jag måste få skryta och säga att jag är nöjd med resultatet, för att vara en riktig amatör! Tapetseringen hjälpte ju faktiskt syrran mig med förra lördagen när hon var här (med hela sin familj + mamma och pappa, så vi var tio pers här i huset. Tur att vi numera har gott om plats!), och lite, lite har Johannes målat. Men annars är det jag som fixat och donat. Lite händig är man nog allt och roligt var det faktiskt också. Om än lite tröttsamt emellenåt, när jag bara önskade allt allt skulle vara klart.
Ja förra helgen hade vi ju alltså storfrämmande och det var riktigt trevligt. Så kul att vi kunde få plats allihopa! Härligt väder fick vi ju också. Kul att J. kunde få lite sol på sin semester också.
Pappa hjälpte Johannes med lite kabeldragning, men annars umgicks vi mest och hade det trevligt. Premiärgrillning blev det också, men Johannes som stolt grillmästare. Han kan min karl, bara han vill så! =) Sen hade ju J. även inhandlat ett nytt Playstation, så det blev lite spelande också. En runda med Buzz hann vi med och ja, jag vann ju som vanligt *skryt, skryt*: ;-) Snart finns det nog ingen som vill spela det med mig mera. *haha* Det var i alla fall väldigt roligt och jag hoppas att det blir mer sånt framöver. Om inte annat, så blir nästa gång på Johannes 30-års dag som närmar sig med stormsteg.

Så kanske vi ska komma in på allas vår lilla favoritkille och med honom är det bara bra. Fullt fart mest hela dagarna. Nu är det ju bara vi två igen , sedan pappan började arbeta igen i måndags. Men vi klarar oss bra, lillfisen och jag. Nu är han riktigt snabb på att ta sig framåt bara han vill. Han älskar bollar och jagar dem över golvet med full fart. Han ställer sig även upp i krypställning, men vågar inte ta sig i väg på det sättet, utan lägger sig ner på magen då. Nu märks det även att han kommit in i separationsångest-fasen. Han gnäller en hel del och vill gärna bli buren eller sitta i mitt knä. Han har också svårt att somna på kvällarna, men sover ändå oftast bra när han väl somnat. Hela nätter utan avbrott. Vanligast är att han vaknar runt halv åtta, men denna vecka har han sovit så här: måndag till 10.15, tisdag och onsdag till ungefär halv nio, torsdag till halv åtta och fredag återigen till halv nio. Inte illa. Imorse vaknade han dock redan kl 6, men det hoppas vi är en engångsföreteelse. Annars är han ett riktigt litet matvrak, som vill ha av allt som han ser oss andra stoppa i sig och han sväljer allt, spottar inte ut nått. Däremot vill han inte ha burkmat längre, om den är från åtta månader i alla fall. Nä nu är det bara ettårs mat som duger, eftersom det är mer smak på den. Och jag förstår honom, för vem vill ha smaklös mat? Häromdagen fick han fil och smörgås till mellis och filen var smaskig, men brödet lite sådär tyckte han. Mjölk tycker han också om.
Igår var vi på bvc, pratade lite om Elias hörsel och så blev det så klart både vägning och mätning. Lilleman verkar höra hur bra som helst och väger nu 9395 g till sina 70,5 cm. Så det börjar ta sig på längfronten. Han följer sin pappas kurva en del har jag märk, när det gäller längden i alla fall.

Tja.. annars har jag väl inte så mycket mer att komma med just nu tror jag. Gör väl ett nytt inlägg om det dyker upp något i mitt minne som kan vara av intresse för er. I övrigt så ska jag försöka lägga in lite bilder på Elias imorgon, så får vi väl se när husbilderna gör entré.
Till dess..

Hörs!

En vecka!

Ja nu har vi bott i huset i en vecka och det målas för fullt. Börjar faktiskt bli lite smått less på att ha färg överallt och kroppen börjar känna av arbetet. Det ska bli såå skönt när det är klart. Nu är det "bara" vardagsrummet kvar och så är köket halvklart. Så det börjar i alla fall så smått att likna ett hem här i huset. =)
Trivs hur som helst väldigt bra så här långt och det kommer nog bara att kännas bättre och bättre för var dag som går. Känns helt rätt med hus och jag tror verkligen att Elias kommer att uppskatta det väldigt mycket framöver.

Det har ändå inte bara handlat om husrenovering den senaste veckan, utan lite annat har vi också hunnit med. i måndags var vi ut till Drömme och "moster Bibbi". Det var väldigt trevligt att få komma ut lite och det passade ju dessutom på att vara väldigt bra väder, så välkommet var det. På tisdagen åkte vi en sväng till Umeå för att gå på Nolia mässan. Det var första gången för mig och det var kul. Liknade dock Örnexpo (fast större), så något nytt var det ju egentligen inte. =P Shoppade lite grann gjorde vi iaf och så storhandlade vi på Ica Maxi innan vi återvände hemåt.
Imorgon kväll får vi lite besök och så verkar det som att vi kanske får storfrämmande till helgen och det ska bli väldigt kul. Det ser vi fram emot hela familjen! Vill ju så gärna visa  upp vårt nya hem för familjen. Hoppas bara att det mesta ska bli färdigt innan dess. Men sen har vi ju så klart nya projekt som vi vill ha hjälp med. Så sysslolösa kommer ni inte att bli i vilket fall som helst. *blink, blink*

Elias hälsar till sist att han trivs väldigt bra i sitt nya hem och att han börjar komma till rätta. Morsan fick ju till sist tummen ur och gjorde något åt hans rum, så nu är det riktigt mysigt ska ni se. Men i spjäsängen vill han inte ligga, utan resesäng ska det tydligen vara. Inte så underligt kanske, med tanke på att det är i den han har bott de senaste månaderna. Vi får väl se om det forsätter så. Det spelar ju egentligen ingen roll. Annars sover han bra. Kan ha lite svårt att somna vissa kvällar, men när han väl somnat så sover han de flesta nätterna igenom utan minsta ljud. Så det är mamman och pappan glada för! Äter som en liten häst gör han också. Älskar mat och vill alltid smaka av det du äter. Ni skulle se hur han blir till sig och studsar upp och ner i sin stil. Sötaste ungen min!

Sen livar jag att verkligen bli bättre på att lägga upp lite bilder. Ska ta nått på huset, så att alla nyfikna kan få se hur det ser ut. Bilder inifrån får ni sen när det är klart.
Det var allt för nu. Kanske borde sova..

Hörs!


Elias med pappa, farbror och gammelfarmor.


De nygifta!


Familjen Svensson/Brorsson utanför kyrkan.


Tårtan!


Övik by night.


Sötaste Elias!


Va, är det möjligt mamma!?

Tre år!

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i tre år! Tänkt vad mycket som har hänt sedan första gången vi sågs. Förlovning, barn och nu hus. Vilken underbar tid vi har haft och framtiden kommer nog bara att bli ännu bättre. Stort grattis till oss!

RSS 2.0