Snö!

Måste bara säga att jag är såå otroligt less på snö nu. Extra jobbigt är det när vi ska ut och gå med vagnen efter att det har snöat, eftersom de är så j-vla dåliga på att ploga trottoarerna i den här stan!
Sen så lyckades jag ju så klart halka och ramla när vi var ute idag. Ont gjorde det..Blä!!

Dags att uppdatera!

Nu har vi varit på vårt andra besök på babysången och jag tror att Elias tycker att det är rätt kul. Liten som han är. Vi vet ju att han gillar sång och musik, så det känns ju som att vi hittat rätt. Han "sjunger" gärna med när han hör musik. =) Så detta kommer vi nog att fortsätta med. Sen är det ju gratis också och det är ju inte helt fel. =P
Måste sedan få skryta lite på sonen, som tre av de fyra senaste kvällarna, har somnat i sin egen säng helt på egen hand! Det har väl tagit en halvtimme eller så innan han helt somnat, men han har tyst och snällt legat i sin säng och sugit på tutten i väntan på att sömnen ska infinna sig helt. Nu hoppas jag bara att detta är något som ska hålla i sig framöver. Det skulle vara sååå skönt! Om sen också kunde börja sova hela nätterna igenom så skulle mamma bli mer än glad, men det kommer säkert snart det med. För tillfället äter han ändå max två gånger under natten, så jag ska inte klaga.
Annars har vi det rätt bra på dagarna, jag och lilleman. Han är ju så glad och tillfreds för det mesta. Just nu ligger han till exempel i babygymmet och har väldigt trevligt,pratar på och ler, medan jag sitter framför datorn en stund. Han har de senaste promenaderna inte heller vaknat och skrikit, så det känns skönt. Sen så är han ju fortfarande lätt att sova ner i vagnen på dagarna. Så man kan säga att det mesta rullar på bra nu. Någon mer aktiviet och lite fler besök, så skulle jag vara helt nöjd. Får se vad vi kan hitta på för att lösa det.
Oj, va roligt. Nu ser det ut som att lillman försöker att vända på sig där under gymmet. Men det är lite knepigt när man vill suga på sina händer samtidigt. Får se hur lång tid det tar innan han lyckas. =)
Imorse när vi låg och mysade i sängen, så la jag honom på mage en stund. Han tyckte först att det var rätt kul, men sen så blev han mest bara förbannad när han inte kom någon vart. Det är nästan kul att höra hur otorolgt frustrerad han kan låta. Han vill verkligen betydligt mer än han klarar av den här grabben. Får se om det kommer att innebära att han blir snabb på att börja krypa och sånt. Spännande!

Det är lite konstigt. Jag som i stort sett aldrig shoppar eller har varit intresserad av det, har den senaste tiden blivit helt besatt av att shoppa och då är det till mig själv jag shoppar och inte lilleman, som man skulle kunna tro. Men det är så kul med nya kläder. Känner att det behövs och det är kul att inte behöva köpa större storlek än Medium (för det mesta i alla fall). Och att jag gick ner alla graviditetskilon så pass snabbt som jag gjort kanske gjorde sitt till också. Nu lutar det åt en liten shoppingresa endera till Umeå eller Sundsvall. Birsta lockar, samtidigt som det skulle vara kul att kanske hälsa på lite kompisar i Umeå samtidigt. Vill gärna träffa M. och se hennes fina gravida mage och så skulle det vara kul att få se J. och M,'s lilla bebis. Så nyfiken ju! Vi får se vad det blir. Måste ju bara lyckas övertala J. att vi ska åka. Gärna redan i helgen. Haha.
Sen har jag även fått en fix idé att jag vill göra om lite här hemma. Tapetsera en fondvägg i sovrummet och måla resten. Sen vill jag även måla väggarna i datarummet, som snart ska bli E.'s egna rum. Får se när det ska lyckas bli av. Vet inte om vi ska våga oss på att göra det hela på egen hand eller om vi ska be om hjälp. Hm..

Nä nu ska jag ta och pyssla på lite här hemma och leka med världens finaste lilla kille!
Vi hörs!
/C.



Bilder!

Nu har vi äntligen lagt in bilderna från kameran i datorn, så här kommer lite bilder på lilleman!


Även om det går dåligt just nu, så är det ingen tvekan om vilket favoritlaget är!


Tröjan är från 70-talet. Snacka om retro!


Det är kul att träna!

Det var allt för nu. Kommer fler bilder när vi fått bredband.
Hörs!

Tidningsbild!

För er som inte har allehanda så är det här länken till bilden som var med i tidningen i lördags!
http://allehanda.se/slaktvanner/familjeforeningsannonser/valkommentillvarldennyfodda/1.444420

10 veckor!

Inte klokt vad tiden går fort, samtidigt känns det som att han alltid funnits här hos oss. Det går liksom inte att tänka sig ett liv utan honom nu och vad som var innan. Han är redan en sån naturlig del av vårt liv. Underbara unge!
Här hemma rullar livet på som vanligt. Det mesta går rätt bra just nu och igår fick jag faktiskt gå en promenad UTAN att lilleman vaknade och skrek. Fantastiskt! Kan ju vara så att min lösning fungerar, men det är lite för tidigt att ropa hej ännu. Men skönt var det. Sen så går det även väldigt bra att lägga honom att sova i vagnen på dagarna. Igår sov han i nästan två timmar i den och det här även hänt fler gånger den senaste tiden. Även på kvällarna går det bra att lägga honom att sova i sin säng efter att han ätit. Okej, han somnar oftast vid bröstet men för mig är det viktigaste att han sover i sin säng sen. Igår sov han heller inte riktigt när jag la honom, såg hur han öppnade ögonen precis efter jag lagt ner honom, men han började inte att gråta eller så utan somnade snällt efter en liten stund. Underbart var ordet! Hoppas att det kommer att hålla i sig! Tror att mycket kan bero på att vi blivit betydligt bättre på att ha en kvällsrutin som tydligt talar om för honom att nu är det natt och dags att sova. Nu ska jag bara bli bättre på att hålla mig vaken under de nattliga måltiderna, så att han får fortsätta att sova i sin säng hela natten. Det kommer att bli svårt, men jag får försöka att ta mig i kragen. =P
Måste bara få berätta om lördagsnatten också. Farmor och farfar hade tagit hand om lilleman under kvällen, så att jag och J. fick gå på inflyttningsfest under några timmar (som var riktigt trevligt, trots att man var nykter! *skratt*). Sen när vi kom hem, så tog jag på honom sin pyjamas och så satt vi och "pratade" lite i soffan bara vi två. Han berättade om sin kväll och jag om min. *haha* Efter det så gav jag honom mat och han somnade. La honom i sin säng mellan kvart över elva och halv tolv. Sedan vaknade inte lillaman förrän 08.45 morgonen efter! Helt galet. Jag däremot vaknade flera gånger av att det kändes som att mitt ena bröst skulle sprängas av all mjölk. Men det gick bra. Efter att han ätit och vi mysat i sängen en stund, så gick vi upp och gjorde lite morgonbestyr (bland annat så blev jag tvungen att pumpa lite på det andra bröstet för att slippa ha ont) innan det var dags för mat igen. Efter det så somnade E. igen och sov i vagnen i två och en halv timme. Snacka om trött kille! Sen var han rätt gnällig under resten av dagen (när han inte sov så klart), men det kan man ta efter en sån natt och morgon. =)
Jo sen var vi ju en sväng på stan i lördags också, och förutom en liten minut av skrik så sov sig älsklingen igenom hela den turen. Han kan ju bara han vill!

Just nu ligger han och tar sig en tupplur i vagnen och jag passar på att blogga lite. Så skönt det är att inte behöva ha honom i selen längre = frihet under några timmar. Snö och blåst ute i dag. Får se om det blir nån promenad senare idag eller om vi avvaktar till kvällen (och ev. bättre väder). Ska bjuda på några nya bilder sen, måste bara få över de senaste bilderna från min nya kamera bara (min otroligt fina julklapp från världens bästa sambo!). Får se när jag ska orka ta tag i det. *haha* Man får faktiskt vara lat när barnet sover, så det så!

Nu ska jag avsluta detta inlägg och fortsätta fundera på framtiden! =P
På återskrivande!
/C.

Jaha..

så var det då kanske dags att försöka få till ett "riktigt" inlägg då. Har haft svårt att få tiden att räcka till för att sitta framför datorn. Just nu sitter lilleman i selen (för ovanlighetens skull numera) och har precis somnat. Så då passar jag på. Normalt skulle vi väl vara ute på promenad nu, men det får bli senare idag. Tycker att det är lite besvärligt att vara ute på promenad numera, eftersom lilla monstret har en tendens att alltid vakna upp efter en stunds promenad och börja skrika hysteriskt. Det brukar oftast hålla på mellan 5-15 minter och sedan somnar han igen. Ibland med hjälp av tutten, men oftast utan. Har ingen aning om vad det beror på, även om jag nu har en liten teori om vad det kan vara. Men det berättar jag om sen när jag har försökt och sett om det verkar vara en lösning. Jobbigt är det i alla fall och just denna form av skrik är den enda som jag inte riktigt klarar av att hantera. Blir så arg och vill mest bara lämna honom i diket eller nått! Sen blir jag besviken på mig själv för att jag reagerar som jag gör.. Vet inte vad jag ska göra åt det, mer än att hoppas (och tro) på att det kommer att bli bättre framöver. Förhoppningsvis kan jag ju komma på vad lösningen på problemet är.
Han kan ju börja skrika rätt bra när vi är hemma också, men jag har kommit fram till att det beror på andra saker än när vi är ute med vagnen. Oftast är det när han är trött som han skriker här hemma. Det är inte helt lätt att få lilleman att somna och han tycker heller inte om att ligga ner när han är trött, utan vill vara i upprätt tillstånd. Och nu när han börjar bli rätt tung så tar det på att bära runt honom. Skulle vara skönt om han gick att lägga ner när man märker att han är trött och att han kunde somna på egen hand. Men det kommer väl förhoppningsvis snart det med. Vi har det trots allt rätt bra med honom. Så länge jag får sova största delen av nätterna, så är jag nöjd. Slipper känna mig trött och grinig på dagarna och det är faktiskt väldigt mycket värt!
Helgen som just passerat var faktiskt riktigt bra, med facit i hand. Den började väl sådär. E. hade varit rätt jobbig några dagar och jag var mer än less på honom. Så på fredagen bestämde jag mig för att imorgon, då ska jag på stan och shoppa alldeles själv. Sa det till J. och det var okej för honom. Fredagkvällen blev rätt jobbig och det var svårt att få lillman att somna. Klockan var ett innan vi lyckades och då var han tröttare än tröttast. Vilket resulterade i att han sov i ett svep fram till halv åtta på lördagsmorgonen! Trodde knappt mina öron när J. berättade vad klockan var. Tog upp honom ur sin säng och matade honom i vår säng. Han åt lite grann och sedan somnade han om och sov till tio. Inte illa! Innan tolv någongång så drog jag in till stan och lämnade mina favoritgrabbar att ta hand om varandra. Mat till E. fanns i kylen, så jag visste att jag hade några timmar för mig själv. Och oj så skönt det var att få gå runt helt på egen hand och samtidigt kunna slappna av eftersom jag visste att lilla älsklingen var i trygga händer hos stora älsklingen. Så jag shoppade loss ordentligt och kände mig som en glad, helt ny människa när jag kom hem igen!
Sedan under lördagen så sov inte lilleman särskilt mycket, så strax efter sex tog vi honomi vagnen och gick en promenad. Han somnade (och hade så klart sitt vanliga skrikavbrott) och sov sen största delen av kvällen och natten, med några avbrott för mat som vanligt. Fick sova fram till tio på söndagen också. Riktigt skönt!

Ska väl kanske ta och sammanfatta slutet på förra året också och början på detta. Vi firade som sagt julaftonen här i Övik hemma hos J.´s mormor och med släkten på den sidan. Det var trevligt och väldigt ovanligt för mig att inte fira hemma i Villis med föräldrarna. Det har typ aldrig hänt innan. Men nu när vi har barn är det bara att inse att julfirandet framöver kommer att se annorlunda ut. Det börjar ju bli dags att vi skaffar oss några egna traditioner i vår lilla familj. =)
Sedan på juldagen så åkte vill till Vilhelmina för att fira en andra julafton med mina föräldrar, storasyster med familj och lillasyster på besök från Skåne. Trevligt det med. Vi stannade kvar i Vilhelmina fram till nyårsaftons förmiddag och hann med att träffa lite släktingar (däribland mormrors familj från Sthlm, med mina minsta kusiner) innan vi åkte vidare till Åsele för att fira nyår med dem där. Trevligt sällskap med väldigt god mat bjöds det på. På nyårsdagen blev det så dags att återvända hem till Övik efter denna veckolånga "roadtrip". Det var rätt skönt att komma hem, även om jag direkt kände att jag saknade all hjälp som jag fått med E. under denna vecka. Var nästan som att få vara på semester. =) Mer sånt tack!
Sen så fyllde jag ju som sagt 28 år förra onsdagen. Tungt att inse att man börjar vara så gammal! =P Men eftersom vi (jag och J.) åkte på vad vi tror var en släng av magsjuka efter att vi kom tillbaka till Övik, så bjöd vi inte hem några gäster förrän på fredagen (och J.´s föräldrar + mormor kom på lördagen). Så på fredagkvällen kom Benny, Ullis, Robert och Melvin och hälsade på och fick lite födelsedagsfika. Så trevligt med lite besök. Händer alldeles för sällan tycker jag. E. fick en present från Robert, Emma (som tyvärr inte kunde följa med då hon jobbade) och Melvin. Jättefina kläder som han tackar så mycket för. Det var väl vad som hände under helgen.
Och nu är det sån här tråkig vardag igen och det är lite trist att det kommer att dröja ett bra tag innan det kommer någon fler storhelg, som innebär lite ledig tid för J. att umgås med oss. Så nu är det återigen E. och jag som får fördriva dagarna på bästa sätt. Fördelen är ju att nu efter nyår som kommer det att sätta igång lite roliga aktiviteter som vi förhoppningsvis ska kunna delta i och på så sätt få komma ut lite mer och träffa andra mammor och bebisar. Det ser jag fram emot. Gäller bara att ha koll på när saker och ting startar. Brukar ju stå på bvc, så vi får hålla koll där.

Appropå bvc, så var det ju ett tag sedan vi vär där och vägde/mätte lillfisen. Tror att jag kanske ska gå förbi där nån dag, skulle vara kul att se hur mycket han väger nu. Om han verkar gå upp i vikt som han ska. Jag börjar nämligen misstänka att min mjölk inte kommer att räcka till att få honom mätt så hemskt lång tid till. Känns inte som att det finns tillräckligt. Vet inte om det verkligen är så, eller bara en känsla som jag har, men det lär väl visa sig. Tycker ialla fall att E. de senaste dagarna vill äta rätt ofta och att det inte dröjer så länge innan han får suga väldigt många gånger innan han sväljer. Sover inte heller mer än drygt två timmar, när jag lagt honom för natten, innan han vill äta igen. Sedan äter han inte så ofta under nattens gång och då kan det gå 3-4 timmar mellan måltiderna. Men jag skulle väldigt gärna vilja att han sov lite längre innan första nattmålet. Vi får se vad som händer.

Det blev ett rätt långt inlägg detta. Nu måste jag se till att fixa med lite lunch och kanske också försöka att lägga ner lilleman i sängen eller vagnen.

Vi hörs!

2009!

Nytt år, nya äventyr!

Har varit dåligt med uppdateringar, men jag har faktiskt inte hunnit med det. Blir inget långt inlägg idag, det är jag för trött för att orka med just nu. J. försöker få lilleman att sova, men det vill inte han. Men det vill jag. =P
Älsklingen har nu blivit åtta veckor gammal och på fredag blir han två månader. Stora killen! Finaste bebisen som finns..
Själv blir man ju 28 på onsdag, men det kanske man ska tala tyst om *haha*.

Men som sagt, mer blir det inte just nu. Ville bara visa att vi lever. Och för att vara extra snll, så ska jag se om jag hittar en bild på guldklimpen att dela med mig av.

Hörs!


RSS 2.0