Elias tar över!

Japp, nu är det här min blogg. Får se hur ofta jag kommer att ha tid med att komma med nya inlägg. Det finns ju så mycket annat som är roligt. Käka blomjord till exempel. Det gjorde jag igen igår och morsan blev inte alls glad. Jag förstår faktiskt inte varför. När hon kom på mig så log jag mitt största leende och försökte tala om att det, tro det eller er, inte smakade så himla dåligt. Men på det örat ville hon inte alls lyssna..
I fredags blev jag elva månader. Mamma sa att det nu bara är en månad kvar innan jag fyller ett år. Inte för att jag förstår vad som är grejen med det. Men tydligen får man då något som heter paket och så äter man tårta. Det sistnämnda ska smaka gott har jag hört. Ska dessutom få äta det helt på egen hand och det är verkligen min stil det. Så det blir spännande.. Jag återkommer med uppdatering om det senare.
Annars tycker jag mycket om att busa med mamma. Pilla med saker som jag inte får. Men det är ju just det som gör sakerna så intressanta förstår du väl mamma?! Om jag inte får röra så måste det ju bara vara något spännande och då går det ju inte att låta bli. Det måste du väl förstå?
Jag kan krypa som en raket, men helst så ställer jag mig upp med hjälp av olika saker (når ju så mycket bättre då). Avskyr därför när mamma (eller någon annan) vill att jag ska ligga ner för ett blöjbyte eller påklädning och jag kommer då med högljudda protester. Tyvärr så hjälper det inte alltid, för hon kan vara envis min mamma. Men oftast så skrattar och busar vi tillsammans, morsan och jag och det gillar jag skarpt!
Ibland när jag vill vara extra kaxig så brukar jag släppa taget om det jag håller i samtidigt som jag står. Det är lite läskigt, men samtidigt bara såååå spännande.. Häromdagen så var det faktiskt pappa som släppte taget om mig när jag stod upp och jag lyckades stå kvar i minst 15 sekunder. Då blev jag stolt över mig själv! Tror att mamma och pappa blev det också, för de såg så glada ut och klappade händerna.
Jag tycker om att äta och då helst på egen hand. Det är ju mycket roligare då. Kan faktiskt använda min egen gaffel också, om jag vill vara riktigt duktig. Men fortast går det ju så klart ändå med händerna. Äter fortfarande burkmat ibland, men ettårsmat ska det vara (sedan ett bra tag tillbaka), då den andra inte var mycket att ha. Mamma har ändå sagt nu att det är dags att jag helt och hållet börjar äta samma mat som dom vuxna gör och inte mig emot. Bara jag får äta själv så! Jag älskar min välling och även att äta gröt. Det har jag tyckt om sedan jag var liten. Då är det ändå okej att morsan matar mig, men vi får väl se hur länge jag tänker gå med på det. Har inte bestämt mig än.. Dricker själv ur min pipmugg, men ännu roligare är det om jag får dricka ur samma glas som mamma. Brukar kunna bli lite blött på tröjan då, men det är smällar man får ta.
Sover gör jag bra, även om det har varit lite kinkit nu när jag är förkyld. Somnar i min egen säng på dagarna och har, efter att ha protesterat under någon månads tid, återgått till att somna tyst och lugnt när det är läggdags. Det känns skönt både för mig och päronen. Hade sån där separationsångest ett tag, då jag trodde att mamma och pappa skulle försvinna helt när de lämnade rummet. Men nu börjar jag förstå att så inte är fallet och då går det bra att somna själv igen. Trivs ju så bra, nu när jag äntligen fått eget rum (efter att vi flyttade in i nått som heter hus och som är större än den där lägenheten som vi bodde i tidigare. Har ingen koll på vad skillnaden är riktigt, men det kanske jag kommer att komma på sen). Sover sen oftast ostört hela natten, men det klart, om jag drömmer en mardröm eller så, så brukar jag kunna gråta lite. Men då kommer mamma eller pappa och stoppar in tutten igen och då tystnar jag bums.

Igår så satt mamma och jag vid matbordet och pratade om klockan. Jag passade då på att visa för henne att jag minsann också kan säga klocka och då blev hon både förvånad och glad. Det är roligt att kunna överraska mamma så där. Det tror jag att jag ska fortsätta med. Får se vad jag känner för att säga härnäst. Har ju sagt mamma förut, men det har jag tappat intresset för. Tror nog att hon skulle vilja att jag sa det igen, men.. tja vi får se. Sa också lampa förut, men det är ju old news det med. Om de bara visste hur mycket jag kan säga egentligen, om jag bara ville. Men jag tycker nog ändå att det räcker med små portioner åt gången. Kommer säkert att öka takten sen, men just nu håller jag det mesta för mig själv. Det blir lugnast så.

Jag brukar ju ibland be mamma eller pappa att filma mig när jag gör vissa saker, så det finns ju några filmsnuttar här på datorn. Ska se till att be mamma att lägga upp några här på bloggen, då jag inte är så haj på det än. Kan ju ändå skiva meddelanden till folk via msn och göra egna blogginlägg, vad mer kan man begära liksom?

Måste bara berätta att jag också tycker väldigt mycket om att stå framför tv'n och skaka rumpan till bra musik. Gjorde värsta dans movsen igår, men tyvärr så hann inte morsan med med kameran den gången. Får se om jag kan visa er andra sen också. Gäller ju att det är rätt låt på och att jag är på det rätta danshumöret.

Nä nu orkar jag inte skriva mer, har annat som väntar på mig. Sladdar att dra i, skräp att käka upp från golvet eller nått likande.

Vi hörs!
/E.





Elias önskelista (so far).

  • Tripp trapp stol
  • Åkpåse
  • Sittkuddar till blivande myshörna
  • Kläder (storlek 80)
  • Leksaker (så klart!)
  • Vinterskor
Detta hälsar han via mamma.

Huset.

Här kommer lite bilder på huset. Inte i helt toppskick och bilderna är inte de bästa, men det får duga.


Datarum/kontor


Hall mot köket


Min lilla läshörna


Vardagsrum


Så här ser det ut när man kommer in genom ytterdörren.


Hall mot sovrumsdel av huset.


Köket


Sovrummet


Badrum


Gästrum

Elias rum är inte med på bild, eftersom han sov när jag tog bilderna, så det får komma sen. Även bilder från utsidan av huset. Detta får räcka så länge!


Elias busar med mamma.


Mamma har visst fyllt på blöjförrådet..


Jag lägger dem på golvet tror jag..


ops.. busted!


Vad säger du.. får jag inte göra så här!?


Men vet du vad.. det strutar jag faktiskt i!



Elias.


Kolla här!


Så här mycket kan jag rynka på näsan!


Fränt va!?


Det här är faktiskt mitt nya signum.


Va gillar du det inte?!


Men om jag gör så här då?


Okej, då är det här min nya favoritmin mamma!




RSS 2.0