Valborg!

Halv jobbig natt där lilleman vaknat några gånger och behövt tröstas lite. Inga längre uppvak, men ändå. Åt gjorde han i alla fall inte förrän klockan sju. Sen har han varit lite svår att få att sova idag. Har nog inte ens lyckats skrapa ihop till två timmar och han brukar behöva sova i alla fall tre. Får se hur det visar sig ikväll, om något alls.
Testade att ge Elias lasagne till lunch idag och det tyckte han inte alls om. Tror att det var konsistensen som han inte gillade. Han hurvade sig och gjorde kräkljud. Var rätt kul att se. Men jag fick ge mig tillslut och ge honom rödspätta istället. Det gick ner utan protest i alla fall.
Världens bästa och sötaste är han i alla fall. <3

Solen skiner.

Men jag har ändå ingen riktigt bra dag idag heller. Känner mig fortfarande nere, tyvärr.. Men det är väl bara att försöka kämpa på ändå. Ingen aptit även denna dag. Måste dock få i mig något innan jag ska åka och träna vid fem. Sen kl sju ska det komma några och kolla på lägenheten. Har panikstädat lite här hemma, men inte hunnit med disken än. Suck!
Nu ska jag i alla fall klä på lilleman och så ska vi ta en prommis i solen så att han får sova lite. Själv skulle jag egentligen bara vilja dra täcket över huvudet, sova och försöka glömma..

Men men, livet går trots allt vidare.

Dagens bilder.


Haha, den var rolig!


Härlig sovstil!


Var har du maten nu då?


Gapa stort!


Äntligen!


Ge mig mera!


Efter mellis ville Elias läsa lite medan rumpan vädrades.


Men så verkade han bli arg på boken..


...och bestämde sig för att försöka äta upp den istället!


Kolla vilken frän grimas jag kan göra mamma!


Kanske kan göra så här istället..


Blir du rädd nu?


Äsch va du var tråkig då!


Blä!


Nu blir jag sur..


Trodde du ja!

Hm..

Idag är en sån där dag då inget känns riktigt bra. Är totalt energilös och skulle helst bara sova.. Men det går ju inte lilleman med på. Iofs så sover han nu, men ändå. Har inte lyckats få i mig nån lunch heller. Åt precis lite frukt, men annars känner jag ingen aptit alls just nu.. Ska ändå försöka att ta mig en liten promenad in till stan efter att lilleman ätit sin mellis. Får se hur det går med det.
Många tankar som snurrar inne i huvudet för tillfället och vissa är tyngre än andra och på så sätt svårare att hantera och bli av med..


Med lilla älsklingen är det i alla fall bra och han sov hela natten utan att äta även denna natt. Somnade vid halv nio och sov ostört fram till kvart över fyra. Åt sitt morgonmål  klockan sju och sov sedan till strax efter åtta. Underbart. Till lunch idag fick han en sexmånaders burk med mat, spagetti och köttfärssås och hela den åt han upp i ett nafs. Han är ett riktigt matvrak min son.

Ska fota lite idag. Skulle göra det tidigare idag men upptäckte att batteriet var slut i BÅDA kamerorna. Men nu är bästa kameran nyladdad iaf. Så bilder kommer sen.



Uppdateringsdax!

Ja det har varit dåligt med bloggande under helgen, men jag har inte hunnit med det riktigt. I lördags så åkte jag och J. iväg till Sundsvall en sväng. Under tiden var Elias hos farmor och farfar. Först vid halv åtta var vi hemma igen. Det hade gått bra för barnvakterna och det är ju tur det! Inte för att jag trodde nått annat, men man vet ju aldrig! Så först klockan nio kom lilleman i säng, men somnade då rätt snabbt. Och sov sedan hela natten utan att äta. För andra natten på raken! (Blev även så denna natt!) Nu betyder inte det att han sovit hela natten, utan han har vaknat till och varit lite orolig men ändå somnat om snabbt igen. Så det verkar onekligen som att det är på väg åt rätt håll! Så nu hoppas jag att det inte ändras bara för att jag skrivit om det här. ;-) Alltså tre nätter i rad där han ätit vid åtta ungefär och sedan inte förrän mellan 06-07 på morgonen därpå. Så härligt! Det tackar jag vällingen för. Han älskar sin välling. Han blir helt till sig när han ser flaskan. Men å andra sidan så är han väldigt glad i mat vår son. Han blir ävenrätt uppspelt när han ser att det är mat på gång och börjar då smacka och slicka sig runt munnen. Det är så kul att se! Ska kanske försöka få det på film sen.

Igår så tog vi en promenad mitt på dagen för att inhandla kött till eftermiddagens grillning tillsammans med Ullis och Benny. Det var verkligen helt fantastiskt väder med sol och över 16 grader varmt i skuggan. Lilleman ville inte riktigt sova under gårrdagen, men det gick bra ändå. Vårens första glass slank även ner under promenaden. Gott var det!

Så klockan fyra begav vi oss iväg för att premiär grilla hos "grannarna". Så gott det är med grillat! Längtar än mer efter huset då, när vi sen kan sitta ute på gården, grilla och ha det mysigt! Det blev även fruktsallad till efterrätt och det är aldrig fel. Sedan spelade vi ett spel som heter "Alias" och som går ut på att förklara ett ord med hjälp av synonymer. Vi körde killarna mot tjejerna och självklart så vann ju vi! =D En riktigt trevlig kväll med andra ord. Det måste vi göra om fler ggr i sommar!
Lilleman somnade som en stock sen när vi kom hem, hann inte ens äta upp all välling. Vaknade dock en halvtimme senare och åt upp resten. Sedan vaknade  han två gånger under natten när vi fick plocka upp och trösta honom. Somnade ändå om efter bara ett par minuter.

Nu är det alltså måndag igen. Men det blir ju en kortvecka detta, eftersom det är valborgsmässoafton på torsdag. J. har visserligen beredskap, men det går ju bra ändå. Vi får ju vara tillsammans i alla fall och det är ju huvudsaken.
Inte lika roligt väder idag, men det kan ju inte vara fint jämt. Har ingen emot lite regn ibland, men då ska det helst regna rejält. Det är mysigt..
Ikväll blir det träning tillsammans med Ullis igen och det ser jag fram emot. Känner mig fortfarande riktigt peppad och jag hoppas att det ska hålla i sig ett bra tag till! =D

Ska se om jag har några bilder som jag inte lagt in ännu, annars får jag väl se till att ta fram kameran idag och fota älsklingen. Om jag hittar nått bra ställe i lägenheten som inte ser ut som sju svåra år. =/ Det blir typ stökigt på två sekunder här hemma. Känns så trångt med lillemans saker ungefär överallt. Ska bli så skönt med hus!!

Hörs!

Jo..

Det finns faktiskt något som Elias inte tycker om och det upptäckte jag ordentligt igår. Hade anat det sedan innan, men nu vet jag. Det som han inte gillar är banan! Skulle prova att ge honom mosad banan till mellis igår och visserligen så spottade han inte ut det, först i alla fall. Nä han åt, men gjorde flera fula grimaser satidigt. Och efter att jag fått honom att ändå äta några skedar så sa han till sist ifrån och spottade ut det. Men annars så äter han fortfarande allt annat som jag stoppar in i munnen på honom. Fast inget är ju så gott som gröt! =D

Men, jag glömde att skriva detta när jag la ut de senaste filmerna. Den där han äter, så är det inte gröt han får utan lax och potatis. Ville bara visa vilken aptit på mat älsklingen har!

Jaha ja.

Då var den här dagen nästan slut. Har inte hänt så mycket idag. Kan ju börja att berätta om natten. Vi la Elias vid åtta. Gav en flaska välling och han höll precis på att somna när jag upptäckte en illaluktande doft från sovrummet. Jodå, mycket riktigt, lilleman hade bajjat. Så det var bara att byta blöja. Men efter det så somnade han ändå rätt snabbt. Vi fick gå in några ggr och stoppa in nappen, men sen så blev det tvärtyst just innan nio. Sedan sov han fram till kvart i fyra innan han ville ha påfyllning. Innan det så gnydde han till nån gång och jag var säker på att han skulle vakna, men det gjorde han således inte utan somnade bara om. Skönt! Sedan somnade han om och sov till halv sju ungefär. Fick honom att somna om brevid mig i sängen och vi sov vidare till kvart i åtta då han fick välling. Vi drog oss till halv nio då lilleman inte ville ligga kvar i sängen.
Vi hade ju tänkt att gå på babysång idag, men missade den (som vanligt!) eftersom Elias sov just då. Efter mellis klockan två så började jag göra oss klara för att gå på prommis i det fina vädret. Precis när jag bytt blöja och skulle till att börja påklädningen för utgång, vad gör älsklingen då? Jo bajjar så klart! Så det var bara till att byta igen. Passade på att fixa en grej på datorn medan lilleman vädrade rumpan en liten stund och då passar han givetvis på att kissa också. Det skvätte både hit och dit. Han är för go' lillgrabben!
En drygt två timmar lång promenad blev det där vi avslutade med att möta upp bästa pappan och traskade sen hemåt. Efter det har det inte hänt så mycket. Vi har busat lite här hemma och just nu är pappan och tränar. Imorgon är det min tur igen och det ska bli kul! Lilleman somnade strax efter åtta, innan han tagit sista vällingklunken, så det var bara att stoppa in nappen och smyga därifrån. Så nu sussar han så gott i sin säng och jag passar på att skriva ett litet inlägg.

Nu ska jag nog kolla lite på dumburken och klura på vad vi ska hitta på imorgon!

Hörs!

De utlovade bilderna!


Knasbild på mig och mamma!


Nu äter jag upp dig!


Men hallå, tror du att jag är hur vig som helst eller?!


Söta Elias busar i gymmet.


Ja eller hur..


Titta va jag kan knorra med tårna!

Fikaträff!

Va roligt det var att få träffa alla mammor och deras bebisar. Elias var yngst av dem alla. De flesta var minst två månader äldre än honom, så de kunde ju sitta själva och leka men det gick bra ändå. =) Lilleman skötte sig exemplariskt, som vanligt. Han gillar verkligen att vara bland folk. En social liten kille helt enkelt. Skönt att kunna åka bort utan problem är det verkligen. =) Hoppas på fler träffar!
De senaste kvällarna har det gått bra att lägga lilleman igen. Han äter sin välling i sängen och sedan somnar han utan större bekymmer. Man kan få stoppa in nappen några gånger, men det tar sällan mer än ett par minuter innan han sover. Nu hoppas jag bara att det inte ska ändras bara för att jag skrivit det här. =P Han har också de senaste fyra-fem nätterna "bara" ätit en gång under natten. De senaste två nätterna runt ett-två tiden och sedan sovit fram till sex innan han vill äta igen och det är väldigt skönt. Numera får han ju en flaska välling på natten istället för att jag ammar och den brukar han svepa utan problem. Skulle jag amma honom så gissar jag på att jag skulle få mata honom fler ggr och det vill/orkar jag inte. Så välling får det bli. Det innebar ju också att han fortsätter att sova i sin säng hela natten och det är obeskrivligt skönt. Ryggen mår så mycket bättre nu, än när jag fick han honom sovandes brevid mig. Han kan fortfarande vakna nån gång till under natten, men går så att trösta och få att somna igen.
Någon gång efter att han ätit vid sex-tiden så brukar jag lyfta över honom till vår säng och så sover vi vidare där till åtta-halv nio på morgonen och det är väldigt skönt. Idag låg vi ända till kvart över nio! Allt har blivit så mycket bättre ändå sedan vi började ge honom mer att äta på dagarna och välling på kvällen/natten. Efter förra veckans gnäll är han nu tillbaka till sitt rätta goa' och glada jag igen. Han är så nöjd och på bra humör om dagarna. Härligt! Nu ska vi bara försöka få honom att somna runt sju-halv åtta snåret igen, efter att ett tag nu inte somnat förrän mellan halv nio och nio på kvällen. Ska försöka få honom att inte sova så mycket efter fyra på eftermiddagen, så ska det nog gå bra. Detta kommer nog inte att gå just ikväll, men sen så!

Nu har älsklingen precis vaknat efter att ha sovit i ca en timme och tjugo minuter i bilstolen. Han ska få lite extra mellis och sen ska vi nog ta en liten prommis om ett tag, så att han får den sömn han behöver under dagen. Blir ju lite omkastning i vanorna när man inte är hemma. Men det går bra det med!

Hörs!

Shit!

Va kul det var att träna! Känner mig grymt peppad. Blir bra det här tror jag, eller vad säger du Ullis? =)

Bilder kommer under morgondagen.

Film





Grötmonster!

Det är bara att inse att en portion gröt inte räcker till lilleman, utan en och en halv ska det vara för att han är nöjd. Han älskar verkligen sin gröt. Mammas lilla matvrak.

Härligt med solsken!

För det blir man glad av. Idag har jag och Elias varit på babymassage igen. Vi tog vagnen dit som vanligt så att Elias skulle få sova en stund och det känns nästan elakt att sedan tvingas väcka någon som sover så gott. Men det gick bra ändå. Lilleman var på bra humör och klart "pratsammast" av dem alla!
Nu på eftermiddagen har vi tagit ännu en promenad och nu fick vi trevligt sällskap av Ullis. Kände att lilleman behövde få sova lite och så behövde jag handla lite mat till minsta älskllingen. Sen så är ju lite motion aldrig fel och definitivt inte när man får sällskap. I morgon verkar det som att vi ska börja träna också och det ser jag grymt mycket fram emot! =D
Sen har jag och lilleman lite mer planer för veckan. På onsdag ska vi få träffa en massa mammor och deras bebisar hemma hos U. och K. i Billsta och det ska bli väldans trevligt! Bjöd in mig själv och det är jag riktigt stolt över. Att jag börjat våga ta för mig lite mer och vara den som föreslår grejer. Det är ju så man får säker och ting att hända!
På torsdag är det så dags för babysång igen och det var ett tag sedan vi var dit, så det blir kul. Sen får vi se vad vi ska hitta på på fredag. Om nånkanske vill vara med oss då. =P

Usch, skulle verkligen behöva klippa mig. Får se när det finns tid till det..

Ska se till att fixa lite nya bilder snart också!
Men nu ska det ätas middag!
Hörs!


Härligt!

I natt fick jag sova alldeles själv, i datarummet på en madrass och jag behövde inte bry mig om att det finns en bebis som vaknar på natten och vill ha mat. För honom tog min älskade sambo hand om! (TackTackTack alskling för det!)
Nu vaknade jag ju ändå vid fem snåret av en skrikande bebis (trots öronproppar och stängd dörr), men det var skönt att inte behöva vara den som går upp och fixar käk, utan jag fick ligga kvar i sängen. Fick således sova i säkert fem timmar helt ostört i natt och det är verkligen underbart. Fick dessutom sovmorgon till kvart över nio. Wihoo! Det här ska vi göra om fler gånger! =) Nu är humöret betydligt bättre igen.
Fick förhöra mig om hur natten hade varit när jag vaknat och det verkar ha gått riktigt bra. Elias hade vaknat vid ett, men ville inte ha just någon mat, utan somnade igen utan att äta. Sen vaknade han igen vid fem då och var då vrålhungrig. Älskling som skulle fixa välling själv för första gången lyckades (som även jag gjorde förra helgen) ta grötpulvret istället för vällingpulvret, så det blev flytande gröt i flaskan istället. Men det gick ner alltihop (220ml) i en hungrig lilleman och det var ju tur det! Det är ju trots allt nästan samma sak, mild havrevälling och mild havregröt. ;-) Sen sov han snällt i sin säng fram till åtta ungefär. Inte illa!

Idag ska vi ta en promenad in till stan, handla lite kläder till Elias (och kanske en vårjacka till mig själv) och sen i eftermiddag är vi bjudna på middag hos Ullis och Benny. Det ska bli väldigt kul! (tack, tack för det!)

Blir nog en bra dag det här!

Bilder.


Ser lite pömsig ut..


Var är Elias?


Här mamma!


Jag kan faktiskt dricka själv!


Smakar det surt eller..?

Återigen ett bakslag.

Jag har insett att jag ska sluta skriva att saker och ting ändras till de bättre, för då ändras de genast tillbaka till det sämre. Det är bara att inse det. Jag känner mig så uppgiven just nu. Det känns som att ingenting blir bättre. Jag försöker nya saker hela tiden, ständigt i hopp om att det ska bli bättre. Men nej. Och nu ger jag snart upp. Jag har definitivt gett upp tanken på att få sova en hel natt. Nu tänker jag istället på hur många gånger jag kan tänkas behöva vakna..
Jag har också gett upp tanken på att få Elias att sova på dagarna utan att behöva dra vagnen över tröskeln. Har liksom gjort det sen i julas, så det har ju blivit en vana för honom. Så vad gör man då?
Okej, jag VET att allting kommer att ändras eftersom, men det ger mig ingen tröst just nu.

Det var allt jag hade att säga.


Förutom ett stort grattis till min lilla älskling på namnsdagen idag. Mamma älskar dig.

Sjuk.

Ja det var nog lilleman igår. Feber. Som jag skrev igår så sov han mest hela dagen, nästan fem timmar totalt. Där emellan var han mest lessen. Fick en alvedon vid två och efter det blev det lite bättre. Åt inte så mycket under dagen. Fick amma till lunch och till mellis åt han lite välling. Gröten till kvällen gick ner som vanligt och sen lite mer välling innan läggning. Fick honom att somna i sin säng vid tjugo i åtta och där sov han fram till lite mat runt halv tio (gnällde till någon gång innan, men då hjälpte nappen). Sen åt han igen halv ett och halv fyra, men sov i sin säng fram till halv sju. Det var skönt det i alla fall, även om sömnen blev upphackad som vanligt..

Men men, idag verkar han i alla fall må bättre. Åt en hel liten burk pasta m. kyckling med mycket god aptit. =) Just nu sover han. Ska trotsa vädergudarna och gå en prommis idag. Vi får ju trevligt sällskap, så då ska det gå bra.

Snart lunch för mamman!

Trött..

Känner mig sjukt trött och energilös idag.. Och detsamma verkar gälla Elias. Han har sovit mest hela dagen så här långt. Är han vaken så gnäller han mest. Igår kväll var lite jobbig också. J. åkte och tränade vid kvart i sju och ungefär samtidigt satte lilleman igång att skrika. Och den här gången på ett sätt som han inte gjort förr. Nu märktes det att det var något som var fel. Han hade definitivt ont någonstans. Och det hjälpte inte att lägga honom till bröstet, vilket brukar hjälpa. Han var dessutom hur trött som helst, men somna, det gick inte. Gav honom en alvedon och lyckades få honom att somna efter 20 minuters skrik. Fick då sitta med honom i famnen i ungefär 50 minuter, då jag inte orkade längre. Så då fick det bli vagnen. Och där sov han fram till kvart i fem på natten då han åt igen. Gnydde till några ggr under natten, då jag trodde att han skulle vakna, men somnade om igen. Så därför blev min natt rätt upphackad, varav tröttheten idag. Är så less på att inte få sova. Det tär att aldrig få en hel natts sammanhängande sömn, helt utan avbrott. Det är nog vad jag önskar mig mest just nu. Och en massage för mina trötta axlar och min trötta rygg..

JagvillsovaJagvillsovaJagvill sova..
(och ha tillbaka min glada son)

Bvc!

Det gick bra hos farbror doktorn. Allt såg ut att vara prima liv sa han. Kurvorna såg bra ut och höfterna är fortsatt starka. ;-)
Nu väger han 7290g (han har alltså gått upp 200g på en vecka! Här har vi frossat i påsk tydligen *haha') och är 64 cm lång.
Sprutorna gick bra. Visst skrek han, men det gick över väldigt fort. Sen var han sitt vanligt glada jag igen. Skönt!

Senaste halsbanden.







Det var visserligen ett bra tag sedan jag gjorde dessa och sedan dess har det inte blivit några nya. Men snart så!

Påskbilder.






Så här är det förstår du..


Elias läser.




Min fina påskkärring!


Elias har äntligen hittat sina fötter i liggande tillstånd. =)




Elias har hittat tummen!


Kusinerna "chillar" tillsammans på påskaftonsmorgonen.


Mormor hade köpt fina brillor till coolaste bebisen!


Visst är vi snygga?!


Fisketävling i det vackra vädret.


Elias och pappa duschar.


Men pappa då!


Tumsugar'n!


Alice tycker att kusinen behöver coola till stilen lite. (Annars är hon mycket stolt över sin kusin ska ni veta).


Rätt cool liten brud.

Tillbaka!

Ja igår kom vi så tillbaka efter drygt fyra dygn borta. Kul att vara borta men skönt att komma hem. Det märktes inte minst på Elias som blev väldigt glad av att vara hemma igen. =) (Men han hälsar att saknar alla er därborta!)
Vi har haft det riktigt bra, men riktigt bra väder för det mesta. Vi åkte ju iväg i torsdags eftermiddag. Men först hann jag och Ulllis med ett besök på Pagoni och sen lunch på UH. Trevligt, trevligt. Vi kom väl iväg vid tre-tiden. Lilleman sov hela vägen (med ett kort stopp i Åsele, där J. skulle överraska A. med att vara påskkärring, men hon blev mest rädd. *haha*), men var mer än lovligt less när vi till sist var framme i Vilhelmina. Då blev han emellertid väldigt glad över att få träffa mormor och morfar igen! Elias var vaken ända till nio på kvällen, men så överraskade han oss med att somna helt på egen hand!

Vilket han förövrigt gjorde under alla kvällar som vi var borta, dvs fyra kvällar på raken! Helt otroligt. Men det kan ju ha med vällingen att göra, som jag nu börjat ge honom, att han nu är ordentligt mätt och därför har lättare för att somna. Vi får hoppas på det. Nu ska vi bara komma över att han vaknar och vill äta efter bara ett par timmar. Tror inte att han är så hungrig egentligen, det har mer bara blivit en "grej" som han fått för sig. Så det gäller nu att orka vara vaken, försöka få honom att somna om utan att äta och att sova hela natten i sin säng. Det är alltså det projekt som gäller framöver. Håll tummarna! Under de dagar som vi varit borta har han fått smaka lite nya puréer, så klart med samma positiva resultat som vanligt. Han är ett riktigt matvrak vår lilla älskling! Både igår och idag har han ätit en hel liten burk med mat till lunch. Gott med mat tydligen. Jag undrar hur länge han inte fått tillräckligt med mat egentligen? För jag har ju haft på känn att min bröstmjölk inte är så mycket att ha längre. Ammar fortfarande till "mellis" och under natten och får väl se hur länge det kommer att forsätta. Känns inte som att det finns så mycket mjölk kvar, men det märks väl. Endera tar det slut eller så säger llilleman ifrån när han inte vill ha mer. Vi får se som sagt.

Nu tillbaka till påsken. På långfredagen sken solen så jag J. och lilleman tog en promenad och hälsade på "supermormor" (dvs min mormor). Både dit och hem gick vi. Skönt med sol var det! På kvällen kom så syrran med familj och vi åt sen men väldigt god middag.
På påskafton var det dags för lite skoterutflykt. Elias första. Vädret var super. Vi åkte bara en liten bit ner på ån och Elias somnade i vagnen på skoterkälken och sov sedan största delen av dagen. Sammanlagt nästan fyra timmar! Han trivdes verkligen med att sova ute och till ljudet av skotrar och pratande människor runt omkring. Vi hade ju vår traditionsenliga fisketävling oss släktingar emellan, men tyvärr så uteblev fiskelyckan för alla utom för pappa så klart. Så han tog hem vinsten för både störst, minst och flest fisk(ar)! =P
Även på påskdagen så var det utflyktsdags. Inte lika tur med vädret, men solen tittade fram emellanåt och då blev det varmt vill jag lova. Elias sov mest hela tiden även denna dag. Hela tre timmar i sträck! Det har typ inte hänt sedan han var nyfödd. =) På kvällen så spelades det lite Wii och det var rätt kul att se pappa "in action". Eller om det var så mycket till action vet jag inte eftersom han envisades med att spela halv liggande!
På annandagen tog vi det rätt lugnt på förmiddagen och åt sedan lunch hos "Supermormor". Jag, Johannes, Elias, mormor och morfar gick både dit och hem. Var soligt och fint väder även denna dag. Efter att Elias sedan fått äta ordentligt med gröt hemma på Örtstigen så var det dags att åka hem till Övik igen. Han sov tills det att vi hade lite drygt fyra mil kvar hem. Vi stuvade då om i bilen, så att jag kunde sitta bak med honom och så gick även resten av hemresan bra.
Så nu sitter vi hemma igen och jag har lite uppackning kvar att göra. Ska väl försöka hinna med det under dagen.Borde städa lite också. Har sjukt mycket grus på golvet hemma, från barnvagnen. Besävrligt att inte behöva ha vagnen i lägenheten. Men det är ju där Elias sover om dagarna så.
Halv två ska vi också iväg på bvc eftersom det är dags för del två av vaccinationen. Får se hur det kommer att gå denna gång. Även en hälsokontroll ska göras, så vi ska träffa farbror doktorn idag också.
Solen skiner ute och det känns som vår i luften. Härligt! Blir nog en prommis i eftermiddag också (beroende på hur Elias känner sig efter sprutorna). Vi ska i alla fall ta vagnen till bvc hade jag tänkt.

Just nu sover lilleman och jag passar på att blogga. Börjar bli dags för lite lunch också. Sen ska jag lägga in de bilder som tagits under påskhelgen, så ska jag dela med mig av dessa till er sen.

Hörs!

Fem månader!

Blir ju lilleman idag! Höll nästan på att glömma att skriva det.

Grattis lilleman och tack för att du finns och förgyller vardagen!
Vi älskar dig!

Glad Påsk!

Om några timmar drar vi inåt landet för att fira påsk. Ska bli roligt. Hoppas bara att vädret blir bättre än vad som bjuds på nu. Regn och snö i en faslig blandning. =( Men vi tänker positivt och hoppas på det bästa!
Nu ska vi snart in till stan, träffa U., äta lunch och sen gå en sväng på Pagoni. Trevligt, trevligt. =)

Kommer nog inte att bli någon uppdatering förrän tidigast på måndag. Men då återkommer jag med information om helgen och med säkerligen både biler och film.

Så ha nu en riktigt trevlig påskhelg allihopa!

Puss & Kram från Elias m. familj!

Fler filmer!









Elias bloggar -igen!

Elias sa till mig att han väldigt gärna ville skriva ett inlägg i min blogg, så okej sa jag. Här kommer det han ville ha sagt:

ij.7r5e544
5trt5ok,mkopxsn  lösx-z§1                       q3bvhbn        bv                        vcvccxfcd vc x c,,,<., 4iiiiitfd5rfed6bvv                              

Lite nya bilder.


Blä!


Hihi..




Mammans försök att leka fotograf!


Tisdag.

Ja det är det idag och snart får vi besök här hemma. Roligt! =) Snart är det påsk också och det ser vi fram emot. Vi kommer att åka inåt landet nån gång efter lunch på torsdag. Så då vet ni det där borta! ;-)
Har ju börjat att ge Elias gröt till kvällsmål nu istället, runt sex ungefär och hade förhoppningar om att det skulle få honom att sova längre, men icke sa nicke. Inte sover han längre innan mat för det. Börjar misströsta lite faktiskt..
 Igår kväll somnade han först klockan åtta. (Åt lite bröstmjölk ur flaska vid sju, i sin säng. Trodde inte att han skulle vilja ha men det ville han. Åt ungefär 80ml. Gav honomflaskan i sängen i hopp om han kanske skulle somna, men nej inte det heller. Flaskan tar han i alla fall utan problem. Alltid något). Sedan vaknade han redan 22.30 och ville ha mat. *suck* La honom i sin säng efteråt och han sov ända till tre(!) innan nästa mål. Då blev jag glad och tänkte att det här blir nog en bra natt. Men nej. Bara en timme efter att jag lagt honom i sängen igen så vaknade han och grät. Jag blev såååå besviken. Så Elias lilla pappa fick sjunga sin son till sömns. Jag orkade bara inte. Visste ju att han inte var hungrig i alla fall. Sedan sov han i sin säng fram till strax innan sju. Det var i alla fall positivt. Att han sov i sin säng hela natten. Kändes direkt i ryggen att jag fått sova själv. Slapp ha så ont. Så hädanefter ska jag plåga mig att vara vaken medan han äter, så att jag slipper ha honom i sängen hos mig.
Men, jag ser i alla fall fram emot att få börja ge honom välling.(När kan man börja med det egentligen?) Nu står mitt hopp till att han ska bli mätt av den i alla fall och sova längre. Sen så kanske det kan hjälpa att få honom att somna själv i sin säng. Han börjar bli grymt tung att bära på nu. Och jag börjar bli lite less att inte få sova i någon ordning. Det tar på humöret och ibland är inte tårarna långt borta.. Men men.

Appropå det så var ju jag och E. på föräldragruppsträff på BVC igår och fick börja med babymassage. Det kan ju vara en bra grej att göra innan sängdax för att få honom att somna lättare. I alla fall så passade jag då på att väga och mäta honom (trots att det är läkarbesök och vaccination nästa måndag). Han väger nu 7090g och är 63,5cm lång. Eller kort kanske man ska säga. Bvc-sköterskan såg liiite bekymrad ut över att han inte växt mer på två månader, men sa samtidigt att barn kan växa i perioder. Så vi får hoppas att han växer på sig lite nu den närmaste tiden.

Kommentarer.

Det vore kul om ni som läser bloggen lämnar en liten kommentar om vilkla ni är som läser min blogg. Kan vara kul att veta.  Och ni som redan  lämnar kommentarer, skriv gärna ut namn, annars är det ju inte lika roligt! =D

En glad film!


Bilder.

Ska bjuda på några bilder också. Och samtidigt meddela att Elias fick smaka sina första skedar med potatis- och palsternackspuré och det gick hem även det. Så klart. =)


Jag kan sitta själv!


Okej, liiite framtung är jag kanske..


Flyga kan jag också.


Säkert!


Men pappa, vad sysslar du med?!


Finaste killarna! (Men med mindre snygga grimaser)

Nya filmer.




Birsta.

Det blev ett par timmar i Birsta för Elias och mig igår. Gick rätt bra, även om jag efter bara en timme ensam med honom trodde att det skulle gå käpprätt åt.. Men det ordnade upp sig som sagt och efter en hel portion gröt i bilen, så lyckades jag få lite shopping gjort. Till J's plånboks stora förtret. =P
Det var i alla fall skönt att få göra något annat, även om jag kan känna att mitt beslut om att följa med kanske inte var så genomtänkt. Med facit i hand, så hade det kanske varit bättre om jag stannat hemma, men nu är det som det är och jag ser ändå positivt på det i slutändan.

Till lite Elias-nyheter. Han sömn är lite upp och ner och imorse till exempel, så bestämde han sig för att det var dags att slå upp sina stora blå redan klockan sex. Vilket hans föräldrar inte riktigt uppskattade. Speciellt inte modern som fått ge lilleman mat X ggr under natten. Snark.. Men på det stora hela är det ändå rätt bra och jag har tillförsikt om att det kommer att bli ännu bättre framöver.
När det gäller mat så äter han numera en hel portion gröt när tillfälle ges. Han är ett riktigt matvrak vår son. =) Utöver det så har han fått prova på både blåbärspuré och Mango dito, men rätt positivt resultat. Har ännu inte spottat ut något. Nu är planen att övergå till att ge gröt till kvällsmål innan läggdags och att vid lunch ta och ge oss in på smakportioner av grönsakspuréer. Ska bli spännande att se hur det går..

Ska försöka filma lilleman lite idag och lägga ut det på bloggen sen.
Nu ska vi montera ihop en byrå!

Hörs!

Glömde!

Vill bara hälsa ett stort grattis till världens coolaste kille, Robin, som fyller nio år idag!
(Present kommer när vi ses till påsk).

Inget..

Har just inget att förtälja egentligen. Inte hänt så mycket av värde idag. Vi hade ett möte med banken klockan elva och efter det så åt vi lunch på Matkompaniet. Lilleman blev så störd av att bli plockad in och ut ur bilen att han inte fick sig en ordentlig tupplur förrän strax efter tre. Men då sova han i två timmar utav bara farten. Åt senast klockan sex och sover sedan halv åtta ungefär. Så vi får se när han kommer att vakna för nästa mål.

Sitter och känner mig lite i valet och kvalet.. Vet inte hur jag ska göra.. Hade tänkt åka till syster, men de skulle åka skidor i Solberg imorgon. Roligt för dem, men synd för mig. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Vill ju inte att lördagen ska bli lika händselös som veckans dagar ibland kan bli. Ja ja, vi får se..

Catch you on the flipside.

Trött son..

verkar jag ha idag. Han sover just nu sedan drygt två timmar tillbaka. Och bara ett tag innan han somnade så sov han sin obligatoriska halvtimme. Denna lyckades ju så klart inträffa just innan elva, så att vi missade babysången idag med. Typiskt.. Men vill sonen sova, så får sonen det. Dock ovanligt med så mycket sömn på en gång.
Natten gick rätt bra också (förutom att jag hade problem att somna). Han somnade strax efter sju. Åt 23, 02 och sedan 06. Jag hann inte med att somna innan målet klockan två, så det blev inte värst mycket sömn i natt. Men hoppas att det leder till att jag somnar lättare ikväll. Få tillbaka dygnet rätt.

Nu kommer så bilder från idag, istället för som utlovat igår.








Och till sist ett sött litet öra. =)

Testing!


Lite bättre.

Det tar sig med bloggdesignen. Och jag har fixat det mesta själv. =) Nu återstår i stort sett bara att fixa en snygg header i photoshop, men det klarar jag inte själv. Så det får J. hjälpa mig med.

Blev ingen bild idag, kommer imorgon istället!

Nu, sova!

Hjälp!

Jag behöver verkligen hjälp med att få till en snygg design på min blogg. Så nån som kan får gärna säga till!

Bakslag.

Borde ju veta bättre än att skriva i bloggen om hur E. sover och att det började bli bättre. För igår så blev det ju ett bakslag. Okej, sååå dåligt sov han väl inte, men ändå. Hade ju hoppats att det var på rätt väg nu. Får se hur denna natt blir, om det bara var en tillfällighet igår eller. Den som lever får se..

Två dagar av tre har nu lilleman skitit så att det hamnat långt upp på ryggen = mindre mysigt. Men så bajsar han i stort sett bara en gång om dagen nu. Det märks dessutom att han äter annat än bröstmjölk nu. Intresseklubben antecknar! ;-)

Han har i alla fall inte ändrat sig angående hur ofta han vill ha mat på dagtid och det är SKÖNT!

Blev en prommis igår och det kommer nog att bli en idag med. Så att lilleman får sova ordentligt. Det är ju så härligt med sol och plusgrader ute. Synd bara på blåsten.. Men det känns att våren är på väg. Underbart!
Nu hoppas jag ändå att inte all snö hinner försvinna innan påsk. Då ska vi ju upp till Villis och ha fisketävlig. Vi har ju lite pengar att vinna J. och jag! *haha*

Ska försöka ta en "dagens bild" av lilla älsklingen idag och lägga ut på bloggen lite senare.


RSS 2.0