Mera smycken.

Här kommer det jag har hunnit med sedan jag började med detta pyssel. Kvaliteten varierar förstås. =P Men hojta till om någon vill köpa något! *Hoppas* (haha)

  

  

  

  

  



  

Halsband

Här kommer mina tre senaste alster. Ska fotografera de andra sen.







Inte de bästa bilderna, men men. =P

Mera bilder.









Inte världens bästa bilder den här gången. Men de får duga så länge!

Duktig kille!

Elias vände sig från mage till rygg idag! Han har gjort det i vår säng nån gång, men det här var första gången från på golvet. Han gjorde det efter att jag först hjälpt honom att vända sig från rygg till mage. Han har varit på gång med det ett tag, men inte riktigt fått till det. Får se om han kanske kan visa sina kunskaper för farsan ikväll. =)

(Det är inte klokt va bra jag har blivit på att blogga!)

Mycket bättre!

Natten som var blev såååå mycket bättre än den förra. Igår kväll somnade älsklingen 19.10 och vi behövde inte ens gå in och stoppa tillbaka nappen fram till första nattmålet 23.30. Härligt! Det gav mamma och pappa lite tid att diskutera viktiga saker. Sedan blev nästa mål 03.00 och sen blev det inte mer förrän 06.30 imorse. Och mamman lyckades SOVA hela tiden däremellan. Det var fantastiskt skönt. Så med det så hoppas jag att ordningen är återställd. Men det är väl att hoppas på för mycket. Vi har ju trots allt med en liten bebis att göra. =) Världens finaste!
Nu känner jag verkligen att det börjar hända saker med lillfisen. Han börjar bli mer och mer intresserad av saker och gör allt för att få tag på dem, även om det inte lyckas så bra alla gånger än. Han har dessutom börjat att upptäcka sina fötter. Första gången jag tror att han på allvar såg dem var vid badet i fredags. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan tårna åker in i munnen på honom. =)
 Han börjar också mer nu att tycka om att bli busad med och då är inte skrattet långt borta. Han tycker om att bli studsad, när man skakar magen eller rumpan på honom (svårt att förklara hur det går till).
Och nu när han sitter i mitt knä samtidigt som jag skriver på tangentbordet så ser jag hur han förljer mina fingrar med ögonen och försöker att sträcka händerna mot det. Kul!

Elias bloggar!

xxxxx  tfffffffffffffffffffffzzlkkkkkk-hhggggggggggggggggggghbjjjjjhnkko

Fri tolkning av budskapet! =)

Vilken natt!

Usch, den gångna natten var inte rolig alltså.. För det första så vägrade Elias att somna. Så fort jag försökte lägga ner honom i sängen så vaknade han och skrek. Blev till slut tvungen att ta till vagnen, där han rätt snabbt somnade efter att jag vagnat honom lite. Då var klockan halv tio. Typ två och en halv timme senare än han brukar somna. Sen var det typ omöjligt för mig att somna. Så jag la mig i soffan och tittade på en film (Changeling) och hann nästan se den klart när jag hör att Elias vaknar inne i sovrummet. Det var bara till att hämta honom och mata medan jag såg klart filmen. Sen försökte jag lägga ner honom i sängen, men nähä du, där ville han inte ligga. Så det blev vagnen igen. Han somnade och jag la mig i sängen. Hann nästan somna när han vaknade IGEN! Upp och köra vagnen över tröskeln så att han skulle somna igen. det tog en stund. Efter det lyckades jag somna, men han hade inte vaknat klart för det. Vet inte hur många gånger till det var, men kanske två. Vid halv fem-fem fick han mat igen och somnade i vår säng, där han fick ligga kvar. Sov fram till kvart i åtta tror jag och sen låg vi kvar i sängen i ungefär en timme till. Jag slumrade väl till lite under den tiden. Men mycket sömn blev det inte i natt. Märkligt nog så känner jag mig ändå rätt pigg idag, trots lite sömn och sjukdom. Så det är väl bra det. Har till coh med tagit mig ut på en promenad idag. Det var skönt, men lite blåsigt.
Elias har dock fortsatt att vara lite gnällig under dagen, till och från. Där emellan är han glad som vanligt. Men nått är det som inte står riktigt rätt till och jag har verkligen ingen aning om vad det kan vara. Om det är magen som spökar eller om det bara är nått som tillhör utveckligen. Vi får väl se. Tycker nog ändå att det främst är när tröttheten sätter in som gnället kommer. Men problemen med att somna om efter måltiderna har jag inte varit med om innan. Det här har nog varit en av de jobbigaste (om inte rentav DEN jobbigaste) natten sedan han föddes.
Håller då alla tummar jag har (vilket ju inte blir fler än två, men ändå) och hoppas att det ska gå bättre ikväll/natt.

Hörs!

Sjuk!

Usch och fy för att vara sjuk. Har känt något vara på gång i ett par dagar, men hoppades in i det sista att det skulle låta bli att bryta ut. Men sån tur har man ju så klart inte. Har inte varit förkyld på över ett år, så jag antar att det var min tur att trilla dit. Det blir bara så extra besvärligt att vara sjuk och ta hand om en bebis på 3 ½ månad samtidigt. Vill ju bara ligga i soffan och lata mig. Tur är väl ändå att jag har världen bästa bebis som är nöjd och glad mest hela tiden! Har dock märkt att Elias också verkar lite tät i näsan och så hostar han lite grann från och till. Jag hoppas innerligt att han ska klara sig från att bli sjuk..

Igår somnade lilla älskligen strax efter 19, helt på egen hand i sin säng. Behövde bara stoppa in tutten, så somnade han. Skönt! =) Sen vaknade han inte för att äta förrän klockan var halv två (och det kändes i mitt ena bröst, som inte blivit tömt sen 16!). Åt i ca 20 minuter och sedan lyfte jag över honom i sin säng igen. Vaknade för nästa måltid strax innan fem. Samma procedur, åt ca 20 minuter och till sin säng igen. Där låg han till tjugo över sju, då han fick komma till vår säng. Låg vaken en stund, men somnade efter ett tag och sov till halv nio (tror jag). Sen låg vi kvar i sängen till klockan var nästan halv tio (E. åt vid nio), så mamma fick småslumra lite medan lilleman låg och "pratade" brevid. En helt perfekt och mysig morgon. Ungefär så som det brukar se ut (men med olika tider så klart) hos oss på morgonkvisten.

Nu har frukosten precis intagits av mig och lilleman ligger i sitt babygym. Det är så kul att se att han nu fattat att det är han som får apan att låta genom att slå mot den. Han är så duktig min lilla kille.

Hörs!

Nytt!

Här kommer så de utlovade bilderna!


Så här söt är jag när jag sover..


Men mamma då, har du fisit nu igen.


Ska Sverige ta guld eller inte..? Spännande är det..


Det där var roligt tycker jag!


Min tunga är längre än din!


You crack me up!


Men pappa då, vad gör du!?

15 veckor.

För 15 veckor sedan vid den här tiden så hade finaste killen precis "ploppat" ut ur min mage och in i denna värld. Det är egentligen helt sjukt va fort tiden går, samtidigt känns det ju som att han alltid har funnits i våra liv. Han är redan en sådan naturlig del av livet och ett liv utan honom är otänktbart. Den kärlek som jag känner när jag tittar på honom är nästan överväldigande och aldrig hade jag kunnat tro att jag skulle kunna känna så här. Men underbart är det och jag ångrar inte för en enda liten sekund att vi valde att skaffa barn. Det är ju trots allt det som livet går ut på. Det vet jag nu. Barn är livets stora glädjeämne. I alla fall i våra liv.

Jaha ja. Det var ju ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Har inte haft varken tid eller ork med det. Elias har varit lite gnällig den senaste tiden och vill inte riktigt sova några längre stunder och då är det svårt att hinna med bloggandet. Oftast krävs det en långpromenad för att få honom att sova mer än en timme i sträck (även om han fortfarande kan överraska och sova en längre stund inomhus också), men det klagar jag väl inte så mycket över egentligen. Bara det låter bli att vara så förtvivlat kallt ute! Usch för vinter och snö. Nu vill jag ha sommar!!
Men tilläggas ska ändå att lilleman för det mesta ändå är glad och nöjd. Det är oftast när han är trött som grineriet kommer igång. Han kan därför vara lite svår att få att somna (detta gäller mest dagtid då), men det brukar gå tillslut. Just nu går dagarna rätt upp och ner kan man väl säga. Vissa dagar är jobbigare än andra, men de flesta går bara bra. De senaste dagarna har det för det mesta gått 3-4 timmar mellan måltiderna, både på dags- och kvällstid och det tycker mamman är skönt. Fast hon hoppas ju i hemlighet att lilleman snart ska sluta upp med att äta på nätterna. =P
Annars har det väl inte hänt så mycket här hemma. Förra söndagen åkte ju jag och Elias och hälsade på moster med familj och det var trevligt med lite miljöombyte. Synd bara att det var så j-vla kallt att det inte gick att vara ute en endaste sekund. Grrr! På tisdagen var tillbaka i Övik och sedan har veckan förflutit i stilla mak utan att så värst mycket har hänt. Har lyckats knåpa ihop några fler smycken (fick ju förresten två halsband sålda tidigare i veckan. Wohoo!) och ska se om jag kanske ska ta lite bilder av dem och lägga ut här på bloggen. Kan ju kanske sälja några fler då. Hehe. Det behövs ju pengar till mera pärlor! =D Kul är det i alla fall att ha nått att pyssla med.

Inget riktigt kul väder är det idag heller. Även om det nu inte är kallt längre, så blåser det desto mer. Får se om det blir nån prommis idag. Skulle ju vilja gå runt Höglandssjön, men vi får se.
Nä nu är det sista skidskytteloppet på tv som gäller. Får se om "Mr Miss" himself ska lyckas hålla ihop skytte så att Sverige kanske kan fajtas om en medalj. Hoppas går ju alltid!

Sen kan ju ni som läser bloggen hålla en tumme för att E. ska sova bättre under veckan, så kanske det blir flera uppdateringar. Ska i alla fall försöka skärpa mig med bilduppdaterandet.
Det blir inga bilder just nu, men ska fixa det senare under dagen. Så att ni får se hur otroligt fin vår lilla älskling är! (om nu nu lyckats missa det). Och en sak till.. Kommentera mera!!

Puss!

Mer..

Här kommer lite fler bilder. Som jag nu konverterat från Raw till j-peg. Varsågoda!


En söt liten suris!


Torkar efter badet.


Koncentrerad.


New pics!


Handen smakar gott!


De här fina kläderna har jag fått av farmor. Mamma har inhandlat en bitring,
men än så länge smakar handen bäst.


Ser lite fundersam ut..


Mamma tycker visst att jag behöver en dreggellapp!


Söt va!?


Pappa badar mig (men handen den behåller jag allt i munnen!)


Glad!






Världens finaste lilla kille!


Stora killen!

Blev ju faktiskt hela 3 månader i måndags! Tycker att veckorna bara springer iväg, även om vissa dagar känns längre än andra. =P Speciellt när det är så här j-vla kallt!!!! Är så less på kyla och snö. Vill ha vår. Allt blir ju så mycket lättare då. Man slipper ta på lilleman en massa, enligt honom, otäcka ytterkläder och så går ju vagnen betydligt lättare att styra. Men det klart, vill gärna hinna med att åka i alla fall liiiite slalom innan snön försvinner. =)
Idag har vi varit på bvc. Vi vägde och mätte och så fick lilleman sina första vaccinationssprutor. Och det var j uingen höjdare kan jag ju säga. Han blev så ledsen stackarn.. Skrek så att han blev högröd i ansiktet. Usch och fy. Men att få lite mat sen hjälpte till att bli gladare. Nu är det två månader till nästa gång. Så kan jag ju meddela att älsklingen nu är 61 cm lång och väger ca 6200g, så nog växer han som han ska, lilltrollet. Har ju inte varit på bvc sedan läkarbesöket då han var fem veckor (då var han 53,5cm lång och vägde ungefär 3800g), men vi var och vägde honom själva för tre veckor sedan och han vägde då 5800g. Passade samtidigt på att försöka mäta honom här hemma och tolkade det som att han då var ungefär 56cm lång. Så det har hänt lite på längden den senaste tiden och det märks på alla kläder som plötsligt blev för små! Sen så har han snart växt ur babyliften till vagnen, så snart får den bli åkpåse i sittvagnen istället.

Annars så händer det väl inte så mycket, men vad jag har förstått så brukar utvecklingen ta lite mera fart efter tre månader. Så nu väntar vi spänt på vad som ska komma härnäst.. =) Men apropå att han har växt en del, så märks det allt att han har en liten växtperiod nu. De senaste två dagarna har han velat äta ungefär varannan timme nattetid och det uppskattas inte av lilla mamma. Men vad ska man göra. Det går ju över. Förhoppningsvis snart. För det som gör det extra besvärligt är att jag själv den senaste tiden, haft så otroligt svårt att somna in på kvällarna. Klockan hinner ofta bli tolv-ett på natten och då hinner E. oftst vakna för sitt första nattmål = jobbigt! Speciellt nu de senaste dagarna. För bara en tre-fyra dagar sedan så somnade lilleman vid 20-20.30 och kunde då sova enda till klockan tre innan nattens första (och ibland enda) mål. Men men, han somnar fortfarande rätt lätt på kvällarna och oftast kring 20.00, så det är jag mer än nöjd med. Sen hoppas vi att nattmålen tar slut snart. Eller i alla fall att det håller sig till att vara bara ett. Vi får se vad som händer.
Sen är ju inte min rygg helt hundra heller (måste verkligen boka in en massage snart!) och det känns mest när jag ska sova och när jag ligger och ammar. Man är ju som inte helt van vid att lyfta och bära så mycket som man numera gör. =/

Ser i alla fall fram emot lördag, då det förhoppninsvis ska bli en Ikea-resa (bara mitt resesällskap blir friskt!). Känner mig lite shoppingsugen. =) Men blir det inte nu, så får vi väl ta det en annan gång. På söndag drar jag nog till Åsele tillsammans med lilleman och hälsar på moster med familj där. Det ska också bli kul. Då ska det bland annat pysslas lite. Har ju börjat att tillverka lite smycken som hobby och det känns riktigt kul att ha hittat nått att göra på kvällarna. Så det är det och att lära sig kameran ordentligt som gäller för mig! Och med ordentlig viljestyrka så ska jag försöka ta mig i kragen och börja träna. Funderar på friskis och svettis. Mycket för ryggens skull. Skulle bara behöva nån att träna med, som kan ta mig i kragen när jag vill vara lat. ;P

Nu får det räcka för denna gång. Ska fixa med lite nya bilder. Kommer i nästa inlägg.
PuSs!

Flera bilder.

Skulle väl ta och uppdatera bloggen lite med ett nytt inlägg, men det orkar jag inte just nu. Så det får bli lite mer bilder istället.







Måste ta och fixa till alla raw-bilder också, så att jag kan lägga ut även de bilderna. men det kommer väl det med. Nån gång i alla fall.. =P

Hörs!

Kul!

Sonen sover och sambon sover, men inte kan jag sova. Så jag sitter här och försöker bli trött. Går sådär. Hittade i alla fall det här i en blogg jag läser. Har läst det förut, men det är bara så kul. Så konstigt det kan bli ibland. =) Varsågoda:

Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv

(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)


21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.

(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.

(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.

(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.

(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)


Ingen av de omkomna hade livshotande skador

(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.

(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.

(Han måste ha flugit fram)


Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.

(Nähä...?)

Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.

(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.

(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:

Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.

(Inte undra på!!)

Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.

(Vad blir då festmat?)

Dagen:

Lam pojke bortsprungen.

(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.

(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)


Polisen grep torsk i fiskhamnen.

(Var hittar man annars torsk?)


Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.

(Yeah right!)

Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.

(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.

(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)


Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.

(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på

Finlandsfärjor??)


Det har inte blivit några bilduppdateringar på några dagar, men jag har haft så full upp. Ska bli bättring till veckan. Lovar!
Puss!

Mer bilder.

Tog lite nya bilder idag och igår och tänkte försöka lägga in några här:


I min fina Puh-dress som jag fått av moster med familj.


Go´& gla´!


Mitt i en nysning!


Den tuffa bodien som jag fick av B. & U. Snygg va?! =)


Lyckades få tag på skallran efter lite jobb. Måste smaka på den.

Gick bättre att ladda upp bilderna idag. Ska försöka att ta bilder varje dag och lägga upp här. Observera att jag sa försöka. =P

Hörs!

Lite nya bilder till alla mina elva läsare! ;-)


Myser i sängen på morgonkvisten.


Sitter och funderar i soffan.

Skulle ha lagt upp fler bilder, men det vill sig inte riktigt. Blir så less!

Jo jo..

Jag har insett att jag ska vara försiktig med vad jag skriver här i bloggen, eftersom det kan ändras ungefär lika snabbt som en blinkning! Skrev ju sist att det gick så bra att sova ner E. på dagarna och bara lite senare samma dag så var det stört omöjligt att få honom att sova. Och så har det varit sedan dess. Väldigt svårt att få honom att sova på dagarna. Visst det går att få honom att somna, men det är svårt att få honom att sova i mer än en halvtimme åt gången. Har jag en väldig tur så sover han i kanske en timme (och om mormor och morfar är är kan han sova nästan hur länge som helst!). MEN detta kan ju mycket väl bero på att han snart är tre månader och kommer in i en tillväxtperiod. Har ju märkt av att han är lite mer gnällig och kinkig på dagarna nu, än för bara en vecka sedan. Trösten ligger ju i att det kommer att gå över. Vet inte när, men det är i alla fall betydligt lättare att hantera när du vet att det är på övergående. I mellan allt gnällande är han ju ändå världens härligaste unge, som i går fick mig att skratta så att tårarna sprutade. Han är verkligen helt fantastisk vår underbara lilla son.
Sen ska det tilläggas att han fortfarande sover bra på nätterna och att det går väldigt bra att lägga honom i sin säng även fast han inte sover när han läggs dit. Han har ju sedan ungefär en och en halv vecka sedan börjat ta nappen väldigt bra och vill gärna ha den när han är trött. Nu gör jag oftast så att när jag märker att han inte vill ha mer mat, utan bara ligger och snuttar, så tar jag bort honom från bröstet och ger honom nappen istället. Och det accepterar han. Har börjat att försöka få honom i säng runt 20-21 på kvällen och det är så skönt att kunna få lite tid för sig själv på kvällstid. Så jag håller en tumme väldigt hårt för att detta ska kunna hålla i sig!

Ska väl ta och uppdatera lite i vad som hänt sedan sist jag skrev. Helgen som just passerat blev rätt intensiv. Vi var en sväng till Umeå i lördags, för att shoppa lite och sen hälsade vi på hemma hos M. en snabbis bara så att jag kunde få se hennes söta lilla mage. Ska bli så kul att få träffa hennes bebis sen!! Det blev ett lyckat besök och jag tycker nog att lilleman skötte sig rätt bra hela dagen. Sen hem och till J.'s mormor för lite middag. Sedan skulle mamman och pappan i den här familjen på ännu en inflyttningsfest/födelsedagsfest och det var dags för farmor och farfar att vara barnvakt igen. Vi hade en trevlig kväll och älsklingen skötte sig exemplariskt hemma hos barnvakterna. Skönt att det gått så bra att lämna honom de gånger vi gjort det. Underbart att få komma ut lite bara vi två. Ser fram emot att kunna lämna bort honom under längre stunder, sen när han börjar äta annan mat än den som bara mamma kan erbjuda. Nu kanske det låter som att jag bara vill lämna bort honom och så är det absolut inte. Men jag värdera egentid/vuxentid väldigt högt (dock inte så högt som att vara med min son såklart) och anser att jag är en bättre mamma till E. om jag får tid för mig själv ibland. En glad mamma är en bra mamma. Så ser jag på det. (Och apropå det, så ska jag nog till Sundsvall och Ikea tillsammans med U. den 14:e februari bara vi två och det ska bli väldigt kul! Då får pappa och E. lite kvalitetstid tillsammans bara de två).
I söndags var det så städdag hemma hos den här familjen. Och alla som har småbarn (som dessutom inte riktigt vill sova på dagarna) inser ju vilken tid det kan ta. Det tog precis hela dagen. Men då städade vi noggrannare än vi gjort på väääligt länge. Dessuom så tvättade vi kläder samtidigt, så det blev ju lite spring ner till källaren också. Men fint blev det och vi kände oss väldigt nöjda med oss själva när vi kröp till kojs.
Jag tycker att det var skoj med en fullproppad helg eftersom det gör att helgen skiljer sig från vardagslunket mer tydligt och sånt uppskattas av mig. Mer sånt! =)

Just nu ligger faktiskt lilleman och sover sedan en halvtimme tillbaka ungefär. Återstår att se hur lång tupplur det blir den här gången. Själv så sitter jag och funderar vad jag ska äta till lunch, samtidigt som jag väntar på att damernas Super-G ska dra igång. Kul att februari är en sådan härlig mästerskapsmånad. Bra för alla oss föräldralediga sportgalningar!

Ska ta och lägga in lite bilder också, för nu har vi ju äntligen fått bredband! Wohoo!!
Hörs!

RSS 2.0