Lite Elias bilder.


Roligt att sitta på pappas axlar!


Med tungan utanför som vanligt.


Nej sa jag mamma!


Se så fint jag håller min sked (även om jag kanske inte valde att äta på den sidan som det är tänkt).


Har du sett vad jag kan då mamma?


Gladaste killen!


Jag kan dricka själv.


Blä på dig!


Så här kan jag också göra med min tunga.


Älskade vackra barn..

Ännu fler midsommarbilder. (Mammans försök att leka fotograf!)


Morfars "storfångst"!


Vojmån.




Johannes fiskar. Men det var fisken som fick mest lycka denna dag.








Utsikt från gården ner mot ån.




...

Fler bilder kommer sedan. Bloggen vill inte ladda upp fler bilder just nu..

Flera midsommarbilder.


En vacker regnbåge dök upp.


Så gjorde vi upp eld.


En liten spindel ville också vara med.


En vacker himmel som jag inte riktigt lyckades få bra på bild..


Midsommarbilder.


Vill kanske inte bli igenkänd..


Nä här är jag! (kolla pappas min, han försöker nog se cool ut!)


Gissa vad jag ser däruppe..


Ni skulle bara veta!


Kanske ser annorlunda ut från den här vinkeln..?


Blir inte fler bilder just nu, då det tar för lång tid. Återkommer imorgon!

Jodå..

Så har ännu en ny vecka tagit sin början och det verkar som att det kommer att vara fint väder, vilket jag verkligen hoppas. Det behövs sol för att vara glad!
Midsommar ja. Den firade vi som sagt uppe i Vilhelmina och även om väret på själva midsommarafton inte var det bästa, så hade vi det bra däruppe. God mat och trevligt sällskap. Elias har haft det jätte kul med mormor och morfar och längtar redan tillbaka! Han har sovit bra i sin resesäng i stugan nere i Lövåsen, även om hans vanliga rutiner hamnade lite på sne. Han har varit på superbra humör hela helgen och det märks verkligen hur kul han tycker att det är med uppmärksamhet. Inte en ledsen min på hela helgen. Släkten där nere sa flera gånger vilken gla'skit till son vi har.  Han har verkligen visat vilket praktexemplar till unge han är! *stolt mamma*
Och trots mycket mygg och andra flygfän så har jag klarat mig helt utan myggbett! Som jag märkt av i alla fall. =P Sen vet man ju aldrig. Tror att Johannes klarade sig rätt bra också, han som brukar vara myggornas favorit. Haha!

Nu är vi alltså tillbaka i stan och i vår provisoriska lägenhet, som jag är så less på att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. Vill verkligen inte bo här längre. Vill ha mitt eget hem! Längtar mig nästan sjuk efter huset. Speciellt nu när värmen verkar vara på väg på allvar. Men men, vi kommer ju trots allt närmare en inflyttning, även om den känns mer avlägsen än någonsin. Blir b´lite deppig av att bo här faktiskt.. Får se vad vi kan hitta på för att ha lite roligt.
Var förbi vår lägenhet igår för att hämta lite post och räkningar. Och döm om min förvåning när jag nu upptäckte att hela datarummet är urplockat och att golvet numera är väck! Fattar inte hur de bara kunde flytta på våra saker utan att ens informera oss om det först. Jag kanske själv ville flytta ut ur det rummet. Men nej då, här kör vi bara på som vi vill. Såg att de dessutom skitat ner två stolar i köket (som de antagligen stått på), så jag hoppas verkligen att de tänker rengöra dem efter sig! Det är i alla fall bara att verkligen inse nu att vi bott klart på Fågelsångsvägen, för ska de fixa till ett rum till pga fuktskador, så kommer de inte att bli klara innan juli är slut. Finns inte en chans. Men de har ju verkligen ställt till det nu, iom att de bara flyttat våra datarums möbler och ställt dessa huller om buller i vardags- och sovrum. Blir så less på allt detta.. *Suck!*

Ska fixa med lite bilder senare, så det är på gång i alla fall.
Hörs.

Liten film.


Midsommar!

Om nån timme så packar vi bilen och åker upp till Villis för att fira midsommar. Håller en tumme för att vädret inte ska bli alltför dåligt.. Men samtidigt är man ju van vid det! =P Hoppas att alla mina bloggläsare får en riktigt härlig midsommar, så återkommer jag till veckan med nya inlägg och bilder!

Puss & Kram!

Titta morfar!












Min son fotomodellen!














Bildbomb!


Titta mamma va cool jag är!


Koncentration..


Sa du nått däruppe?


Drömmer sig bort..


Far & son.


Det är tröttsamt att ligga på mage.


Jag funderar..


Här visar jag min favoritmin just nu!


Här kommer den igen, lite annorlunda!


Glad kille!


På väg utför..


Mamma jag har ramlat!


Äsch det var inte så farligt.

Kanske..

Kanske hinner med att träna ikväll!!

Jaha.

Så har ännu en helg passerat och därmed är Johannes två pappaveckor slut. Känns lite tråkigt så klart, men vi får roa oss på egen hand lilleman och jag. Ska nog gå bra det med. Hade tänkt att ta en promenad idag, men när jag tittar ut genom fönstret och ser att det spöregnar och blåser, så känns det inte så lockande längre. Shit, att det ska vara så svårt att komma igång med motionen igen. Är det inte det ena, så är det det andra som ställer till det. Men i morgon SKA jag bara åka och gymma, så det så!
Helgen blev bra till slut. Nog för att lördagens babysim tyvärr blev inställt (och framflyttat ytterligare två veckor!), så blev det ändå en rätt hyfsat lördag. =) Farföräldrarna fick låna vårt lilla monster över natten som tänkt och föräldrarna intog först en god middag på O'Learys och sedan blev det drinkar hemma hos Benny och Ullis. Det slutatde med utgång, så än en gång denna kväll så hamnade vi på "Olles". Hade allt som allt en riktigt trevlig kväll, så detta måste vi göra om Ullis! Eller vad tycker du? =)
Söndagen blev lugn och det hände väl inte så mycket. Åt lunch hemma hos Johannes föräldrar i samband med att vi hämtade hem lilleman. Sen slappade vi hemma framför tv/dator. Så tråkigt när det regnar en hel dag..

Det är rätt roligt att titta på Elias när han ligger på mage och sprattlar med benen. Numera tar han sig bra runt och även lite smått bakåt, men framåt går inte. Och han blir så arg när han inte når det han vill nå! Han har börjat att dra upp ena benet under sig, så krypning kanske är på gång. Men snabb är han inte gullungen. =) Och skönt är väl det!

Veckans planer så här långt.. Imorgon fikaträff i Kroksta. Ska bli roligt att få träffa lite folk. Sen på torsdagkväll åker vi nog upp till Elias morföräldrar. Hoppas bara att det blir roligare midsommar väder än detta!
Sen får vi väl se om det händer nått mer spännande.. ;-)

Hörs.

Tråkigt väder!

Ja denna svenska sommar, vad ska man säga..? Men det är ju ändå "bara" juni och det brukar ju kunna se ut så här ibland. Varmt i maj och kallt i juni. Hoppas att det vänder snart i alla fall, så att det går att vara ute lite mer. Jo det går ju ändå, men det är inte lika kul.
Har inte orkat blogga på ett par dagar. Lite förkyld har jag blivit och det känns sååå tyiskt. Vill ju komma igång med träningen igen. Får se om jag ändå åker iväg en sväng i eftermiddag, om jag hinner. Ska nog på lite studentkalas också. Fast jag vet inte om vi borde åka när Elias har snor som hänger från näsan i princip hela tiden, men vi får väl se hur vi gör.
Efter två riktigt jobbiga nätter, så har vi nu haft två nätter där Elias sovit betydligt bättre och det är skönt. Man kan ju alltid hoppas att det betyder att han är på bättringsvägen. Skulle vara kul om han (och även jag själv) blev friska så att vi kan vara med på mamma/barn träffen på tisdag. Måste ju ha saker att roa oss med när Johannes pappaledighet är över. Kommer att kännas tråkigt att inte ha honom hemma med oss på dagarna. Man vänjer sig fort. Men det är ju bara några veckor kvar innan det är semesterdax för pappan, så det ska nog gå bra det med.
Även om lilleman sovit bättre de senaste nätterna så är han fortfarande väldigt sällskapssjuk och gråter ofta då man lämnar rummet. Så det är full uppmärksamhet som gäller för det mesta. Hoppas att det också är en fas och han snart kan leka mer på egen hand igen. =)

Så var det då fredag igen och med det ännu en helg. Frågan är vad vi ska hitta på att göra av den då. Imorgon har vi ju i alla fall babysim igen och det ska bli roligt. Tänker gå även om Elias är snorig, då det var så länge sedan och det känns som att mycket missas annars. Ska nog inte vara någon större fara ändå, vi får väl hålla oss på en egen kant helt enkelt. Sedan fick jag precis veta att morgondagens inplanerade grillning går i stöpet, då sällskapet blivit upptagna på annat håll. Känns tråkigt då jag sett fram emot det, men det är inte så mycket att göra. Får väl bli en annan gång istället. Frågan är ju bara vad vi ska hitta på istället?

Snart är det midsommar också och jag tror att det blir mormor och morfar som gäller för Elias då. Han behöver nog lite morfarbus nu efter att ha varit hemma så länge med mamma och pappa. Sen så tycker jag om att vara i Lövåsen på sommaren (bara det inte blir 10 plusgrader och regn som vanligt!). Det är fint där och mysigt med egen grillplats och så. Blir nog roligt. Elias kommer att ha mycket kul där nästa sommar när han kan springa omkring. För gott om plats finns det verkligen för barn med mycket spring i benen!

Jaha, det var väl allt jag hade för denna gång. Känner att jag varit lite dålig på att ta kort den senaste tiden, så jag ska försöka bättra mig på den punkten.

Hörs.

Besvärligt..

Nä lilleman har det inte lätt just nu. Hela gårdagen var han rätt grinig och missnöjd. Funderar på om det kan vara tände rpå gång. Han dregglar mer än han brukar (dvs ingenting i princip) och just nu har han en stor dreggelfläck på sin body. Men jag kan varken se eller känna att det skulle vara några tänder på gång, så vi får väl se vad som händer med det.
Natten till idag var inte så kul. Elias har haft svårt att sova då han verkar ha blivit förkyld och är väldigt tät i näsan. Så han vaknade till flera gånger under natten och var inte helt lätt att få att sova igen. Han var ledsen och grät en del. Så jag fick inte mycket sömn innan klockan var nästan halv fem, ja inte Johannes heller för den delen. Så det blev att vi sov till kvart över elva idag. Konstigt nog så känner jag mig inte särskilt trött ändå, men det kanske kommer närmare kvällen. Hoppas i vart fall att lilleman inte behöver vara tät i näsan så länge.
Annars har det gått bra med att sova för honom här i tillfälliga lägenheten. Igår morse till exempel så sov han ända fram till kvart över tio! Ja han vaknade ju och åt vid tjugo i åtta, men somnade alltså om och sov längre än vanligt. Underbart att ha ett barn som sover så bra som han gör! Äter bra gör han också, men det är ju ingen nyhet. Men det märks ändå att det finns maträtter som han tycker bättre och sämre om. Så han är ett helt normalt barn med andra ord. =)
Utvecklingsmässigt då. Tja, han växer inte så mycket på längden just nu. Var på bvc i fredags och fick honom då mätt och vägd. Han väger nu 8665g och är fortfarande 65,5 cm lång (eller kort). Men har man korta föräldrar så kanske det inte är så konstigt. Hoppas att det fixar till sig snart ändå. Han sitter riktigt bra nu och man kan därför sätta ner honom nästan vart som helst utan problem. Visst kan han så klart tippa omkull ibland, oftast när han vill åt något som är utom räckhåll, men på det stora hela kan man säga att han sitter bra nu. När han ligger på mage så ser man verkligen att han vill framåt, men han kommer fortfarande ingenstans, utan ligger på magen, sprattlar med benen och gungar lite fram och tillbaka. Ska bli kul att se när han kommer att komma på nått sätt att ta sig fram på. =)

Hur är det då med mig? Jo tack, bara bra. Såret läker som det ska och jag törs nu bära på lilleman igen, så det är väldigt skönt. Har saknat att krama älsklingen på riktigt. Men jag försöker fortfarande att ta det lungt, det är ju bara två veckor sedan operationen.
Var faktiskt och tränade igår. Körde ett lätt, lätt konditionspass på 25 minuter. Skönt att få röra lite på kroppen igen! Har verkligen saknat det och ser fram emot att få köra på allvar om nån vecka eller så.

Annars händer det väl inte så mycket. Johannes är ju hemma pappaledig och vi fördriver dagarna så gott det går. Lite promenader försöker vi få in i schemat, men mest har vi varit/är hemma och tar det lungt. Har ju inte varit det roligaste vädret den senaste tiden, även om vi klarat oss från snö som vissa andra fått stå ut med. Det är svensk sommar det! =P
I söndags var vi på treårs-kalas och det var trevligt. Funderar dock på om det var där Elias blev smittad. Kan ju vara så, men vet inte säkert så klart.
Vi får se vad vi hittar på resten av veckan. Imorgon blir det nog stan en sväng med Ullis och på lördag är det babysim igen. Äntligen! Har saknat det, även om det innebär tidig lördagsmorgon igen. Sen på kvällen blir det nog grillning och annat skoj med Benny och Ullis. Får se om vi hittar barnvakt till lilleman bara. Skulle ju vara skönt, men det får gå i vilket fall som helst. Kanske kan jag få utnyttja min morsdagspresent den här veckan också. Skulle inte vara helt fel. =)

Jaja, det var allt för nu. Snart väntar en sen lunch.
Hörs!


7 månader!

Blir lilleman idag. Grattis på sjumånadersdagen älskade unge!

 
Nyfödd Elias och sjumånaders Elias.

Ingen..

...uppdatering idag. Orkar inte skriva nått vanligt inlägg, så ni får nöja er med bilder och film! Kommer kanske ett vanligt inlägg imorgon.

Film!


En alldeles nyfödd Elias bara några dagar gammal.


Vem är bäst på att vifta med armarna!?


Pappa busar med Elias!


Elias skrattar! (Åt vad vet vi inte riktigt, men kul var det i alla fall. Ignorera morsan tack!)

Släkten äter hamburgare! (+ lite annat)


Alice äter hamburgare.


Robin äter hamburgare.


Lukas äter hamburgare.


Moster äter hamburgare.


Morfar äter hamburgare.


Elias äter INTE hamburgare. Han är bara söt.

 
Från glad till mindre glad..

Nya bilder.


Just hanging..


Ser lite bedrövad ut..


Coola killen på väg på kalas!


Måste prova lite olika miner.


Haha, tror att jag väljer denna faktiskt!


Farsan försöker få mig att spänna muxlerna. *Suck*


Aldrig får man då göra som man vill..


Tur för dig att jag inte är långsint!

Lite bilder.


Lite trött..


Nu är jag glad!


Kolla vilken cool grej jag fått av mormor och morfar!


Elias och morfar surfar.


Nää, den där sidan ville inte jag kolla på ju.


Men morfar, så här har jag aldrig blivit tvättad i rumpan förut..


Nu kan jag äta på mina tår (varför man nu skulle vilja det..?).


Haha, jag kom att tänka på en rolig historia som jag hörde av morfar..


..och den är så rolig att jag nästan kissar på mig!


Elias badar badkar i nya lägenheten.


Pappa fick också vara med. Det var roligt!


Vilka fina badpojkar!

2/6 - En uppdatering!

Jaha, så sitter jag åter i Övik och numera i den ersättningslägenhet som har fixats åt familjen Svensson/Brorsson. Känns skönt att slippa bo i ett renoveringskaos, men samtidigt besvärligt att inte få vara hemma. Hade ju varit skönt att få vara hemma med tanke på allt som har hänt, men det är bara att gilla läget. Och husflytten närmar sig ju för var dag som går. Längtar som en tok verkligen! Ska bli så kul att få välja tapeter, köpa möbler och fixa till det så att det blir vårt hus på alla sätt och vis. Underbart!
Hur är det med mig då? Jo tack, riktigt bra faktiskt. Förutom det här med lyftande/bärandet bara. Kroppen läker på bra, så det verkar som att jag har bra läk-kött. Det är ju bara en vecka sedan operationen och jag fungerar nästan helst som förut och det är verkligen skönt. Sover bra och känner mig hyffsat pigg. Har börjat ta extra järn nu som läkaren ville, eftersom jag förlorade så mycket blod, så var ju blodvärdet fortfarande lågt när jag lämnade sjukhuset. Men nu ska det upp igen! 
Med lillplutten är det också bra. Det är tur att det fungerar så bra för honom att sova på olika ställen och i sin resesäng. Nu bor han på tredje nya stället på lite drygt en vecka. Först hos mormor/morfar i en vecka, sen hos farmor/farfar i två nätter och nu här i lägenheten på Valla. Men han sover lika bra för det! Imorse somnade han om två gånger och hela familjen fick på så vis sovmorgon till kvart över tio! Vet inte när det hände senast. Men skönt var det. =) Annars är han en riktig gla'skit för det mesta och helt klart den bästa ungen på hela jorden! 

Det har varit dåligt med bilduppdatering på sistone (av förklarliga skäl), men jag ska försöka få till lite nya bilder under de närmaste dagarna, så håll ut ni nyfikna!

Det var allt för nu.
Hörs!

RSS 2.0