Det händer grejer..

Ännu en tid har gått sedanjag skrev här sist. Jag har börjat jobba och det går bra så här långt (men visst hade det varit skönt med semester istället! ;-)
Skulle vilja säga att magen växer så det knakar, men det händer inte så mycket på den fronten. Visst syns det att jag är gravid, men jag vill ju ha en sån där fin och hård graviditetsmage.. Men men, huvudsaken är ju att bebisen mår bra och det verkar den verkligen göra! =D Känner rörelser varje dag numera och förra söndagen sprakade h*n till så till och med Johannes hann känna lite. Idag fick jag själv en ordentlig spark när jag låg med ena handen på magen och kunde känna att hela handen lyfte. Mysigt och så coolt!
I torsdags var vi till barnmorskan för att se att allt såg bra ut och det verkar det göra. Alla värden såg bra ut, förutom att mitt blodvärde gått ner från 137 till 119, så nu är det järntabletter som gäller. Johannes var med mig dit och fick höra bebisens hjärta slå för första gången. 152 slag i minuten tickade hjärtat på med just nu. Det är så overkligt att höra en annan litens persons hjärta slå inne i min mage. Kan fortfarande inte riktigt förstå det.. Men roligt är det! =)
Har dessutom "bara" gått upp tre kilo så här långt och det är jag glad för. Hoppas att jag ska kunna hålla ner på kilona så mycket som möjligt. Vill ju kunna gå er alla kilon sen igen (var ju på väg neråt innan jag blev gravid). =)

Annars så åker vi på semester till Sthlm med nattågen ikväll och kommer hem igen natten mellan fredag och lördag. Ska bli så skönt att få åka iväg en sväng och ha lite mysigt tillsammans. Vi har ju inte så mycket tid tillsammans annars den här sommaren i och med att jag oftast jobbar när Johannes är ledig.. =S Men nu ska vi njuta (och våldgästa våra släktingar! *haha*) i några dagar. Roligt att få träffa på mina små kusiner också. Det händer ju inte alltför ofta tyvärr.

I helgen har vi varit barnvakt till mitt charmtroll till systerdotter och det har gått riktigt bra, även om hon är en väldigt bestämd liten dam som vet vad hon vill och låter det bli hört! ;-) Vi har hittat på en massa grejer. Gått en massa varv förbi karusellerna på stan, fikat, lekt i lekparken, träffat Johannes föräldrar, besökt Melvin med familj och så har vi sjungit och skrattat en hel massa! Kul helg, men det ska trots allt bli skönt att få vara själv sen igen.. Haha!

Nä nu ska här börja planeras för vad som ska med i packning till storstan!
På återseende!

Vår bebis!



Nu har vi äntligen fått vara på ultraljud och se vår lilla bebis! H*n verkar vara en livlig liten krabat som mår alldeles utmärkt. Nu känns det som att jag äntligen kan andas ut lite grann. Vet ju att det fortfarande finns risker, men nu ska jag i alla fall försöka att bara njuta av att vänta barn! =) Det var verkligen helt magist att få se bebisen röra sig där inne. Nästan svårt att förstå. Har inte känns några rörelser än, men det kan bero på att min moderkaka ligger i framvägg, så bebisen behöver bli lite starkare för att det ska kännas något. Men om kanske en vecka eller så trodde barnmorskan att jag skulle kunna känna nått. Det här är bara helt fantastiskt roligt!

Blev dessutom framflyttat några dagar, så just nu är jag i vecka 18 (17+4) och beräknat BF blev sjunde november istället för den tionde. Inte helt fel. Det var ungefär som jag hade på känn, att jag var liiiite längre gånget än enligt sista mensens första dag. =)

Just nu sitter jag och väntar på att de ska höra av sig från mitt sommarjobb, så att jag kan få schema för sommaren. Det är ju först då som jag kan börja planera lite. Är så glad att jag fått jobb!

Livet känns allt bra underbart just nu!

RSS 2.0