Härligt!

Nu sitter jag i vårt nya hus och skriver mitt första blogginlägg. Så härligt det är att äntligen ha fått flytta in! Just nu sitter jag i ett kaos av grejer, eftersom ingenting är på sin rätta plats ännu. Men det kommer. Ikväll har jag börjat måla i sovrummet och det kommer att bli mer av den varan de närmaste dagarna. =) Sedan ska det möbleras och piffas. Jag trivs redan hur bra som helst och det känns verkligen som att vi gjort en bra affär. Det kommer att bli så mysigt att bo här hela familjen Svensson/Brorsson. Mer uppdateringar och bilder kommer framöver.

Hörs!

Nu!

Är huset vårt och vi börjar flytta! =D

Äntligen!

Idag är det dax! Snart åker vi iväg och hämtar nycklarna. Spännande..

Bröllop & Ikea-besök!

Här har det varit fullt upp den senaste tiden. I fredags skulle det sista inför bröllopet fixas. Johannes införskaffade ett par skor och sen kom vi ihåg att både byxor och skjorta behövde fixas för hans del också. Så då åkte vi ut till hans föräldrar en sväng och blev kvar där en bra stund. Kvällen i övrigt blev rätt lugn ändå.
Sen var det bröllopsdax! Upp strax efter åtta för min del, dusch och annat fix. När Elias ätit lunch åkte vi till farmor och farfar och där fick även Elias träffa sin farbror. Något han tyckte var roligt. Sen vid halv två bar det av till kyrkan och vigsel klockan två. Fina var dom båda två. Sedan samling på Varvsberget klockan fyra, men innan dess åkte jag och två tjejer iväg för att fixa i ordning lite mys till brudparet i deras lägenheten inför bröllopsnatten. Det var kul att ordna en överraskning till de nygifta paret. =) Sedan var det alltså bröllopsfest, med god mat och trevligt sällskap. Elias skötte sig klanderfritt hela dagen och hördes knappt, varken i kyrkan eller under festen. Humöret var också bra för det mesta och han somnade till sist i vagnen vid halv åtta på kvällen. Sov sedan nästan hela tiden fram till kvart i tolv, då vi begav oss hem. Sedan sov han som en stock fram till halv åtta på morgonen. Inte ett pip hördes. Skönt. =)
På söndagen åkte vi åter ut till Carlgrensvägen för att äta lunch tillsammans med några av Johannes släktingar innan dessa begav sig söderut. Sedan blev det en lugn avslutning på helgen.

Idag var så den stora Ikea-handlar-dagen! Som jag har längtat. =) Kvart i nio överlänades sonen i farmor och farfars omvårdnad och vi styrde kosan mot Birsta. Strax innan elva var vi framme och gick direkt till restaurangen för lite käk. Sedan shoppades det i typ fem timmar innan vi åt lite middag och styrde kosan norr ut igen. Väl tillbaka lämnade vi först av en sänggavel som Ullis beställt av oss. Sedan åkte vi faktiskt till huset! Ägaren ville att vi skulle godkänna städningen och så passade vi på att lämna av våra inhandlade varor i garaget där. Det var riktigt kul att få se huset helt tomt och nu längtar jag verkligen efter att få sätta tänderna i målning och tapetsering. Sen ska det möbleras och göras fint. Och det ska bli såååå kul!!! Snart onsdag..

Det går framåt med ålningen för lilleman och nu behöver man inte längre locka honom med något för att det ska gå framåt. Nu vill han det på egen hand. Kul att se!
I kväll satte vi honom i soffan brevid pappa, när denne åt ett äpple. Detta blev så klart matglade Elias väldigt intresserad av, så han tog sig faktiskt upp till stående helt på egen hand. Allt för att komma åt äpplet i pappas hand. Han är en riktig karl med andra ord! ;-)
Med läggningen är det annars rätt mycket ner just nu. Han gråter, bökar och stökar och det kan ta hur lång tid som helst innan han somnar.. Men när han väl somnat så sover han oftast hur bra som helst sen. *peppar, peppar* Hoppas verkligen att det går över snart. Ska bli kul att se hur det blir med eget rum och så ska vi se till att det återigen blir en tydlig läggningsrutin här hemma ige. Så att han vet vad som gäller. Då ska det säkert kunna bli bätte. Vi får tänka positivt i alla fall!

Nä, nu ska jag se om det finns något att stoppa i min kurrande mage innan det blir sängen. Nya bilder kommer så fort jag hinner!

Hörs.

Semesterbilder! (del 2)


  
Föräldrarna på bild. (den ena väldigt motvilligt) =P


Inifrån Teknikens Hus.


Stora barn vill också leka ibland.


Den här fontänen har varit med på bild hos Svenssons förut.


Elias ville testa Car Surfing, fast sittandes på bakluckasn istället..


Nu släpper jag!


Inte vara rädd mamma, morfar står ju bakom mig (och bilen står ju faktiskt stilla).


Men blä på dig..

Elias softar i bilen på hemvägen.


Coola killen i kusinens keps.


Ser jag farlig ut nu..


Åsså en bild från i onsdags. Ville bara visa er hur otroligt bra jag är på att att stå själv numera (synd bara att morsan ska vara en så usel fotograf ibland!). ;-)

Semesterbilder! (del 1)


På väg..


Finaste killen!


I stugan i Hemavan.


Lite mellis på gång i solen.


Norge!


Lunch i Mo i Rana.


Morfar & Elias beundrar utsikten vid polcirkeln.


Vackert var det (även om det inte riktigt går att fånga i en bild).


i Arvidsjaur ville Elias själv ta över ratten.


Mamma se så bra jag står alldeles själv!

     
Så här kul är det att vara på semester! (Eller var det mormor som sa nått kul..?)


Det är vackert vid havet.






Nu så..

Ullis är det snart för mig och det är dags för ett nytt inlägg. ;-) Nu har det alltså gått ca två veckor sedan jag skrev ett ordentligt inlägg och det har ju så klart hänt en hel del sedan dess.  Jag tar det i ordning:
  • Vi har flyttat tillbaka till vår lägenhet och det går inte att beskriva hur skönt det var. Vi har visserligen bott i ett totalt kaos fram till nu, då det mesta börjar vara nedpackat i flyttlådor. =) Härligt att få njuta lite av det nyrenoverade badrummet också. Nu ska vi bara vänta på att Kaj ska komma tillbaka från sin semster, så att vi kan få göra upp om hur mycket pengar vi ska få tillbaka. Drygt som bara den känns det att behöva vänta på det. Vill helst inte ha med Övikshem att göra efter den 29:e, då jag tycker att det uppträtt dåligt på flera punkter. Noterbart är ju att fortfarande så har ingen ringt oss och meddelat att lägenheten är inflyttningsklar. Dåligt Övikshem! Men nu är det snart över i alla fall.
  • Den 12:e juli packade vi bilen och rullade mot Vilhelmina då Elias ville ta med sig mormor och morfar på en liten semestertripp. Det blev en roadtripp på fyra dagar och tre nätter. Första stopp blev Hemavan där vi bodde en natt i stuga och såg oss lite omkring i omgivningarna där. Sen bar det av mot Norge, med lunchstopp i Mo i Rana och fikastopp vid polcirkeln. Otroligt va vackert det är i Norge! Fantastisk natur verkligen. Synd bara att det ska vara så dyrt att leva där, så någon övernattning blev det inte. Istället hamnade vi på en camping i Arjeplog. Åt det godaste vitlöksbröd jag någonsin smakat på restaurangen där. Mums! Sedan blev målet Luleå och dit kom vi vid halv tre på onsdagen (efter ett lunchstopp i Älvsbyn). Hade tänkt gå på Teknikens Hus, men då de stängde redan klockan fyra beslöt vi oss för att skjuta upp det till efterföljande dag. Så vi checkade in oss på det hotell som vi bestämt oss för att övernatta på och sedan åkte vi in till stan en sväng. Lite shopping blev det och sedan en god middag på en sporbar á la O'Learys typ. Jag och Johannes hade sedan tänkt att utnyttja hotellets pool, i tro om att det skulle finnas typ en bubbelpoll eller så. Men oj så besvikna vi blev när det bara var en "vanlig" pool som dessutom hade iskallt vatten.. Men men. Dagen efter åkte vi så till Teknikens Hus och det var kul att få gå omkring där och pyssla lite. Kom ihåg mycket från när jag var där i 12-års åldern. Det mesta var sig likt kan man säga. Åt lunch innan vi åkte därifrån och sedan blev det lite shopping innan vi rullade mot Skellefteå. Där åt vi middag (tyvärr den sämsta maten på hela resan) innan våra vägar skiljdes åt. Elias tackade mormor och morfar för en trevlig semester och vi åkte hem och de mot Vilhelmina. Strax innan nio var vi hemma igen. En riktigt lyckad resa får jag säga att det var. Mycket god mat som sagt och trevligt sällskap. Vädret var verkligen på vår sida och vi fick knappt en regndroppe på oss. Dock så fick ju bilen ta emot desto mer. Haha! Elias skötte sig exemplariskt hela resan, sov och åt bra som vanligt. Han är tacksam att åka bil med får jag säga.
  • Vi kom alltså hem på torsdag kväll och redan på fredags dito så satte sig jag och Elias i bilen igen för att åka till Åsele tillsammans med Ullis för att besöka marknaden där. Ullis skulle dock inte vara med oss, utan med sina kompisar som bodde i husvagn där, medan jag och Elias inhyste oss hos syrran så klart. På lördagen blev det marknad hela dagen för oss och några inköp gjordes under helgen. Bland annat 10 par sockar för 100:- och två orkidéer för 50:- styck. Bra pris tyckte mamman! På lördagskvällen åkte jag på att vara barnvakt, men det var bara kul. Jag och Lukas spelade Guitar Hero och det var skoj. Synd bara att han ska vara så mycket bättre än mig! =P På söndagen dök både Johannes (som stannat kvar för att gå på möhippa på lördagen) och mormor och morfar upp. Det blev några timmar på marknaden denna dag också och eftersom det sen blev sen middag, så blev vi kvar till måndags förmiddagen. 
Sedan har resten av denna vecka, så här långt gått till att tvätta och flyttpacka. Nu är det ju mindre än en vecka kvar tills vi får flytta!!!! På måndag ska vi en tripp till Ikea och shoppa och samtidigt får Elias vara hemma hos farmor och farfar. Ska bli roligt det med. Har redan en lång llista på grejor som ska inhandlas. Sen kanske vi ska kolla lite på tapeter imorgon. Ska också köpa skor till Johannes, som han ska ha på bröllopet på lördag.
Jo, så var ju jag och Ullis till Umeå i tisdags på en liten shoppingtur. Lyckades som vanligt hitta massor av grejer som jag bara måste ha. =P Kul hade vi i alla fall!
Var ju egentligen mest ute efter en klänning till bröllopet och hittade en som var riktigt fin, så jag är nöjd.  Lite väl dyr var den egentligen, men det var den bästa jag kunde hitta. På hemvägen stannade vi till på Skokanonen i Arnäs och där fick jag tag på ett par skor för endast 100:-. Så nu är klädseln fixad pch det känns bra. =) Johannes har ju redan fixat med sin kostym, så det är bara skorna som saknas. Lilleman kommer också att bli fin, men har inte köpt nått märkvärdigt ändå. Känns bara onödigt med tankte på hur snabbt han växer ur det. Kul ska det bli att få gå på bröllop. Händer ju inte alltför ofta. Hoppas bara att det inte blir regn..

Hur är det med lilleman då. Jodå, bara bra hälsar han själv. Har inte mätt honom på ett tag, men han har definitivt växt på längden. Ska bli intressant att se hur lång han är vid nästa mätning. Han är fortfarande gó och gla' för det mesta, även om gnället kommer oftare nu. Han gråter ofta vid läggning, men när han väl somnat så sover han bra. Vaknar inte så ofta på nätterna längre och jag tror att det kommer att bli bra med eget somvrum för honom i huset sen. Han äter bra, även om han börjar att visa mer intresse för vår mat och mindre för burkmaten. Det är ju mycket roligare att äta det mamma och pappa äter. Han kan ta sig lite framåt, ålandes på mage men det har inte riktigt lossnat än. Han gillar att sitta i gåstolen och kan ta sig fram med den lite grann. Han babblar på en massa och kan även stå korta stunder, samtidigt som han håller i sig i något. Duktiga killen! Sen har han faktiskt sagt mamma några ggr också och det värmde ju så klart. Men det är bara när han är trött och ledsen som det kommer. Men ändå. =) Kul med all utveckling. Men några tänder vill fortfarande inte visa sig. =)

Det var nog allt för nu. Det ska inte dröja lika länge innan nästa uppdatering och så ska jag försöka lägga upp lite bilder sen ikväll. Nu är det fika på stan med en kompis!

Hörs!

Snart så..

Kommer det en uppdatering om allt som hänt den senaste tiden, men inte just nu. För snart ska jag till Umeå och shoppa med Ullis.

Hörs.

8 månader!

Idag blir mammas stora kille hela åtta månader! Inte klokt va fort tiden går. Här kommer en bild från alldeles nyss på världens sötaste åtta månaders kille!



Annars har han kommit in i en period där det gnälls en hel del på dagarna (vilket kan göra mig galen!) och så har han blivit lite svårare att få att somna. Ofta så börjar han gråta så fort man lägger ner honom, men efter lite tröstande så går det bra tillslut. I natt har han faktiskt sovit riktigt bra, på mage faktiskt hela natten. Han såg så söt ut när jag tittade till honom innan jag kröp till sängs, han låg precis som jag brukar göra när jag sover. Första natten som han sovit helt på mage. Han har en gång tidigare vänt sig om till magläge, men vaknat och gråtit när han inte ville längre.
De senaste två mornarna har Elias varit väldigt snäll med mamma och somnat om efter morgonvällingen, så jag fått sovmorgon till halv tio. Så skönt! Tack för det älskling.
Med maten går det fortsatt bra, så länge rätt mat serveras vill säga! ;-) Nej, men det mesta går fortfarande ner men det kan ta mer eller mindre lång tid med själva matningen. Nu vill han också väldigt gärna vara med och smaka på det alla andra äter. Han blir jätte ivirig när han ser att någon annan ska äta och smaskar med munnen. Och även det mesta som han får prova på där går ner utan bekymmer. Igår fick han till exempel smaka några makaroner och det var populärt. Han fick även prova att stoppa in dom själv i munnen, vilket var lite klurigt men det gick.
Han babblar på en massa nu och det är roligt att höra. Får se hur länge det dröjer innan han säger mamma. =)

Hörs.


Tre veckor!

Om tre veckor får vi nycklarna till huset! Längtar verkligen som en tok tills dess. Vill börja ta itu med allt som ska fixas. Det ska bli så kul!
Och nästa vecka får vi nog flytta tillbaka till vår lägenhet och lämna denna hemska.
UNDERBART!

Morfars byggprojekt!


Inte helt från början, men nästan. =)


Bara poolen som väntar på att bli fylld.


Klart! Visst blev det bra?! =)



Uppdateringsbilder!


Mammas badpojke!


Går det att trycka in hela melonen tro..?


Öh, var är brudarna?


Elias och gammelfarmor.


Åska..


Jag undrar vad du tänker på..


Mamma jag kräks!


En härlig sommarkväll vid poolen.


Då blir man så här glad!


Bubblor!


Fina kusiner.


Söt kille!


En kväll såg himlen ut så här..


Nu ska Tigger få sig en omgång!


Och nu är det sockans tur!


Suddig bild, men otroligt söt kille!

Oj, oj, oj!

Nu var det verkligen länge sedan jag uppdaterade bloggen! Det beror på att jag största delen av tiden inte haft tillgång till varken dator eller Internet. Men nu ska jag uppdaterna er om vad som hänt på sistone. Sedan ska jag försöka lägga upp lite nya bilder också.
Förra lördagen så bestämde jag mig för att ta sonen med mig och dra till Vilhelmina under några dagar. Vädret var ju så sjukt varmt och då är det inte kul att vara i denna hemska lägenhet. Vantrivs i den och det var också en del av varför jag inte ville vara här. Då är det mycket roligare att få vara på landet med möjlighet att vara ute hela dagarna istället.
Sedan tänkte jag ge J. lite tillfälle att plugga till certifieringen som han skulle ta (och sedan klarade!) några dagar senare. Så efter att lördagens babysim var avklarat och vi gjort ett snabbesök på hamnfesten så packade jag bilen och åkte. Så från den 27:e juni till den 3:e juli var vi borta. Vädret var underbart och nästan på gränsen till att vara för varmt. Både Elias och jag har badat. Han i sin lilla pool och jag nere i Badviken. Så sommarens fem första dopp har klarats av! =D Annars så busade Elias på med morfar och mormor mest hela tiden. Det är tur att Elias sover bra var han är. Denna gång delade vi på en dubbelsäng och det gick hur bra som helst det. Mysigt var det också.
Jag hann även med ett litet träningspass på fem kilometers jogging. Rätt stolt över att jag klarade av att jogga så mycket. Vi tittade även på medan morfar (med lite hjälp av Gunnar) byggde ett soldäck att ha poolen (som vi köpte på Barnens Hus) på. Det blev riktigt bra tillslut, men vi hann dessvärre inte med att prova poolen denna gång. Får bli senare i sommar!
Vi har träffat på en massa släktingar och haft en trevlig tripp. Även om pappan tyckte att vi var borta i längsta laget. ;-) På vägen hem stannade vi till i Åsele, för att slippa ta hela resan i ett svep och gjorde en snabbvisit hos familjen Vallgren/Ternestål. Tror att Alice blev glad över att se sin kusin (men helst av allt hade ju Johannes gärna fått vara med, så klart!).
Så på fredagseftermiddagen fick Elias träffa sin pappa igen och det tyckte de båda var väldigt roligt! På lördagsmorgonen var det dags för babysim igen (näst sista gången) och sedan var det möhippa (dock inte min egen) som gällde för mig resten av dagen. Jag hade skitkul! Mycket skratt och tokigheter blev det, så jag tror att alla kände att det var lyckat. Söndagen blev rätt lugn. En liten tripp på stan och fika/lunch dejt med Benny och Ullis. Benny drog ju till Afghanistan i morse, så nu får vi inte se honom på två månader. Men kanske desto mer av Ullis då. ;-)
Idag är det träning som gäller igen. Ska försöka komma igång ordentligt nu igen. Det är dags för det. =)

Till sist lite Elias nyheter. Eller det finns inte så mycket att uppdatera om egentligen. Han kan fortfarande inte krypa, inga tänder är heller på gång. Däremot har han börjat att "prata" en massa nu och det låter så gulligt. =) Men snabb i utveckligen är han inte lilltrollet.

Nä det var nog allt för nu.
Hörs.

RSS 2.0