Sex veckor och snart är det jul!

Veckorna rullar på så smått och snart är det ju dessutom jul. I år blir det så att vi stannar kvar i Övik på julafton och åker hem till min släkt på juldagen och stannar där ett tag. Första gången som jag inte kommer att vara hemma på jul. Kommer så klart att kännas annorlunda, men det blir säkert bra det med.
Den senaste veckan har det för det mesta gått bra med lilleman, men han har varit lite grining och kinkig emellanåt, men har läst att det kan bero på att han har en tillväxtperiod just nu. Han har ju också fortfarande lite problem med magen då och då, så det påverkar ju så klart humöret. I alla fall så sover han för det mesta bra på nätterna, fortfarande i sin egen säng från början och ibland 4-5 timmar i sträck. Det tackar hans lilla mamma väldigt mycket för! Annars så tycker jag nog att han är glad och nöjd för det mesta.
Det går bra för oss att vara hemma på dagarna, men jag ser fram emot att sen efter jul hitta lite aktiviteter som vi kan göra tillsammans. Skönt at få göra något annat också.
Har dessutom två gånger sedan Elias föddes, lämnat bort honom några timmar hos farmor och farfar och det har varit väldigt skönt måste jag säga. Förstår inte dem som inte klarar av att göra det. Visst vill jag också vara med honom mycket, men det är skönt att få sakna honom lite också och sen när man kommer tillbaka så är det ännu roligare att träffa honom igen. Sen så mår man ju själv lite bättre också efter att ha fått lite tid för sig sjäv.
Alla julklappar är nu i helgen fixade också, så nu kan man andas ut. Några kvar att slå in, men sen är allt klart! Ska bli kul att se vad Elias kommer att få för julklappar. Vi har inte köpt något till honom. Det känns lite onödigt. Han är ju inte medveten om vad jul är och sen så köper vi ju grejer till honom ändå. Då blir det ju annorlunda nästa år. Då ska vi se till att ha en gran också. Det blir kul det!
Men nu väntar först denna jul och jag skulle inte tro att jag kommer att skriva nått mer innan dess. Så därför vill jag och Elias passa på att önska mina enstaka läsare en riktigt God Jul!

Julkramar från C. & E.

Uppdatering!

Var ju på bvc med lilleman igår. Vägde och mätte, samt att farbror doktorn tittade på honom. Han har på 18 dagar växt en halv centimeter och ökat i vikt med ungefär 900 gram! Så nog får han i sig tillräckligt med mat, mammas lilla fis. Och det känns bra att veta. Bara han kunde få ordning på lillmagen sin, så skulle allt vara frid och fröjd. Vill ju börja så smått med att introducera lite rutiner vid läggdags och att han ska kunna somna själv i sin egen säng, utan att bli buren i selen eller bli vaggad. Försöker dock sluta att vagga honom, även om han sitter i selen. Vill inte att han ska bli van med det. Men det känns som sagt rätt meningslöst att försöka få honom att sova själv innan magen är i sin ordning.
En sak som är lite störande nuförtiden, när lillfisen vaknar under natten, är att han ligger och "krystar" högljutt brevid mig, vilket gör det i stort sett omöjligt för mig att sova. Och detta kan han hålla på med en bra stund. Har ingen aning om vad det beror på, men gissar att det kan ha med magen att göra. Hoppas i alla fall att det går över snart.

Sen vill jag bara berätta att jag blev väldigt glad i morse när jag fick min son att le emot mig, bara av att jag låg och pratade lite med honom medan vi låg kvar i sängen. Det värmde gott i mammahjärtat kan jag lugnt påstå. Han är för underbar min lilla älskling!

Nu är det dags för lunch!
Kramar från C. & E.

Bilder

Tänkte att jag kunde ta och bjuda på några bilder av vårt lilla underverk, så håll till godo!




Förresten..

Har ju glömt att meddela att jag gått ner alla kilon från graviditeten = stolt! Gick rätt snabbt så det känns bra. =) Magen är visserligen lite "degig" men det ska vi råda bot på så småningom. Tills jag kan börja träna på riktigt igen, så får mina dagliga promenader räcka. Och de är ju på över en timme varje gång, så det är ju inte helt fel.

Fem veckor

Blev lillprinsen igår. Imorgon ska vi till bvc igen. Träffa farbror doktorn och även se om han växer som han ska. Blir spännande att se hur mycket han gått upp i vikt och om han växt nått på längden. Tycker i alla fall att det märks att han utvecklas mer och mer. Han är mer vaken och alert. Hänger med lite mer i vad som händer. Ler och ger ifrån sig mer och mer "bebisljud", vilket är såå gulligt att höra. Det märks att han är mer nöjd nu och det går att lägga ifrån sig honom utan att han börjar gråta på en gång. Istället ligger han nöjd och "pratar" lite med sin omgivning. Tycker även att han sover ännu lite bättre nu. Har några nätter sovit i mer än fyra timmar mellan måltiderna. Dessutom har han börjat sova i sin egen säng igen, de första timmarna av natten och det är såååå skönt för egen del. Det som fortfarande är besvärligt är att han får magknip lite nu och då. Detta kan leda till att han inte sover lika länge på mornarna till exempel = tröttare mamma. Sen kan han även få ett "anfall" när vi är ute med vagnen och det är lite jobbigt när vi är en bit hemifrån och han helt plötsligt blir helt hystersik och otröstlig.. Men det blir ju förhoppningsvis snart bättre med det också.
Det känns verkligen som att det går åt rätt håll och det är skönt. Nu börjar dessutom de rätta känslorna att infinna sig mer och mer och jag känner mig gladare och dagarna (eller framförallt nätterna) känns inte särskilt jobbiga att handskas med. Har lite svårt att hantera hans hysteri-anfall och vill då oftast typ slänga ut honom från balkongen iren  frustration (något jag så klart ALDRIG skulle göra), men annars känner jag mig rätt trygg och säker i min roll som mamma. Känner att jag kan hantera det mesta på bästa sätt och det känns verkligen otroligt bra. Bättre än jag hade kunnat föreställa mig att det skulle kännas.
Sen vill jag återigen påpeka vilken bra uppfinnig selen är och den är min räddning varje dag. Han somnar i stort sett alltid när han sitter i den och det är underbart. Så fort han dessutom blir bättre i magen och då mindre orolig, så kommer jag säkert att kunna lägga ner honom när han somnat och på så sätt få vara helt "fri" för en stund. Visst är det roligt vilka saker man numera kan se fram emot!

Nu ska jag försöka ta och strukturera upp resten av dagen och lite av veckan, så att jag har koll på vad som behöver göras. Har bland annat lite julklappar som ska fixas med. Så nu slutar jag för denna gång!

På återskrivande!
Kram från Camilla och Elias

Önskelista

Ja så var det snart jul igen och jag tänkte vara så barnslig att jag tar och skriver en önskelista. Kan ju finnas någon som snappar upp den och köper nått till mig. ;-)

Vill ha mest av allt:
En digital systemkamera (Canon Eos)

Vill ha, men är egentligen inte nödvändigt:
Ett tv-spel
Ny mobil, en Nokia 6500

Vill ha, helt enkelt:
Presentkort på kläder (ex. från H&M)
Presentkort på massage
Smycken (halsband, armband och/eller örhängen)
Sen vore det ju inte fel med en utlandsresa heller. Haha

Ja det var väl det hela tror jag. Nu är det bara att hoppas att "jultomten" också uppfattar detta.

Fyra veckor, en månad.

Ja tiden går får jag säga. Igår blev lillprinsen fyra veckor gammal och imorgon blir han en månad (om man går efter datum istället). Dagarna rullar på här hemma, jag gör vad jag kan för att få tiden att gå. Försöker att hinna med att vila och även stöka på lite här hemma under de stunder på dagen då lilleman sover. Vilket han oftast gör medan han sitter i selen. På eftermiddagarna brukar vi gå en sväng med vagnen, så att han får sova lite längre tid och samtidigt få lite frisk luft. Har jag sen tur så fortsätter han att sova efter att vi kommit in. Vilket han gör nu til exempel och det är skönt! =)
Elias har varit lite grinig från och till den senaste tiden, gnäller och är missnöjd. Jobbigt är det, speciellt på kvällstid när Elias lilla mamma vill sova. Jag missstänker att det är så att han inte får tillräckligt med mat och pga det så sover han heller inte som han ska och vem blir inte grinig då? Så nu är min prioritet att få honom att bli mätt varje gång han äter och därefter se til att han sover ordentligt. Då bore vi förhoppningsvis kunna få bukt med problemet. Ska ge honom lite ersättning efter att han ammat, vid varje måltid eftersom jag tror att jag inte har tillräckligt med mjölk för att han ska bli mätt.
Sen har han ju lite problem med magknip ibland, men det är hanterbart. Det är i alla fall tur att jag får sova så pass bra som jag får varje natt, vilket gör att jag kan känna mig rätt utsövd varje dag. Då går det betydligt bättre att hantera en gnällig lite son.
Men trots problemen vi har (som faktiskt är rätt små) så är han den sötaste lilla bebis jag har sett och jag skulle inte vilja vara utan honom. Min lilla familj är det bästa som finns och jag älskar dem över allt annat!

Nu verkar det som att lilleman tänker vakna snart, så då ska jag gå och förbereda lite ersättning.
Hörs!

RSS 2.0